Το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη θα γίνει ταινία

Το Grexit παραμένει ως απειλή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών προειδοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στο Γκάζι.

Ο κ. Βαρουφάκης πριν από τη λαμπερή εκδήλωση στον πολυχώρο της Τεχνοπολης και μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για Σοιμπλε-οποίηση της οικονομίας. Σχολίασε επίσης και  το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.

«Ο Σόιμπλε αποχώρησε αλλά η Σοιμπλεοποίηση παραμένει», είπε χαρακτηριστικά.  Για τις γερμανικές εκλογές τόνισε πως «το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών έθεσε τέλος στις προσπάθειες Μακρόν και στην πρόταση του για ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης».

Το βιβλίο του Βαρουφάκη θα γίνει ταινία, ύστερα από πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, να εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τον πρώην υπουργό  Οικονομικών.
Η ταινία θα έχει θέμα όσα καταγράφει στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης και θα είναι εμπνευσμένο απο το έντονο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων των Ευρωπαίων και των Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, φορώντας ένα casual, μαύρο κοστούμι, είχε θερμή συνομιλία με την Νάντια Βαλαβανη και τον συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό. Οι δυο τους προλόγισαν το βιβλίο με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού. Τα βλέμματα όλων έκλεψε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Δανάη Στράτου, με το λευκό λουκ και τα μαύρα, ψηλοτάκουνα πέδιλα.

 

Πηγή: newsit