Η Αντζελίνα Τζολί ήθελε να γίνει «δόλωμα» για να συλληφθεί ο πιο γνωστός καταζητούμενος πολέμαρχος στον κόσμο

  • Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 10:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί ήθελε να συμβάλλει στη σύλληψη του πιο διάσημου και πλέον καταζητούμενου πολέμαρχου του κόσμου, Joseph Kony, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.  

Η Τζολί θα γινόταν «δόλωμα» και είχε την ιδέα να καλέσει τον Kony σε δείπνο και στη συνέχεια εκεί να γίνει η σύλληψή του, σύμφωνα με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του Luis Moreno Ocampo, πρώην Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.  

Οι λεπτομέρειες δημοσιοποιούνται σε μια σειρά από έγγραφα που διέρρευσαν στο Mediapart και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Sunday Times.  

Οι Moreno Ocampo και η Τζολί σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί να γίνει η σύλληψη του πολέμαρχου με σκοπό να να οδηγηθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.   

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Business Insider, η διάσημη ηθοποιός προσφέρθηκε ως δόλωμα για να συλληφθεί ο πολέμαρχος που δρα στην Ουγκάντα.  

Σε ένα από τα emails που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου φέρεται να γράφει: «Ξεχάστε τις άλλες διασημότητες. Η Τζολί είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Kony. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Μπραντ Πιτ να τη στηρίξει». Η Τζολί απάντησε τότε πως ο Μπραντ στηρίζει την ιδέα και ζήτησε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.    

Ωστόσο σημειώνεται πως το σχέδιο δεν προχώρησε και ο πολέμαρχος ο οποίος κατηγορείται για σειρά εγκλημάτων παραμένει ελεύθερος.

D. Πηγή: www.lifo.gr