Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό - Νόστιμη Κρητική συνταγή με τρία μόλις υλικά!

  • Σάββατο, 7 Οκτώβριος 2017 10:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Με τρία μόλις υλικά το τσιγαριαστό αρνί ή ρίφι, γνωστό και ως Σφακιανό γιαχνί, αποτελεί ένα από τα πεντανόστιμα πιάτα της Δυτικής Κρήτης. Βέβαια στην κανονική του εκδοχή, μαγειρεύεται με ζώα που τρέφονται ελεύθερα στα βουνά της Δυτικής Κρήτης και τρέφονται από ότι καλύτερο έχει να δώσουν σε φυτά τα όρη του νησιού. Αυτό όπως λένε οι ντόπιοι κάνει το κρέας ιδιαίτερα γευστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να δώσουμε βάρος στην πρώτη ύλη του φαγητού βρίσκοντας το καλύτερο κρέας που μπορούμε.

ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΓΙΑΧΝΙ Η ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
2 νεροπότηρα λάδι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες. Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.

Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελία incrediblecrete.gr