Νιώθεις άρρωστη; Δες πως μπορείς να νιώσεις καλύτερα

  • Πέμπτη, 5 Οκτώβριος 2017 18:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Όταν είσαι άρρωστη και συνεπώς καταβεβλημένη και ψυχολογικά πεσμένη, το να κρατήσεις τη θετική σου ενέργεια σε ένα επίπεδο αποτελεί μια πρόκληση. Δεν είμαστε και στα καλύτερα μας, οπότε εύκολα μπορούμε να γεμίσουμε με αρνητικά συναισθήματα και σε συνδυασμό με την ασθένεια όλα γίνονται λίγο χειρότερα.

Μία πρόσφατη έρευνα βέβαια που δημοσιεύτηκε στους New York Times σημειώνει πως είναι πολύ πιο σημαντικό ακόμη και όταν είμαστε άρρωστοι να προσπαθήσουμενα ασχοληθούμε με την προσοχή και την αυτοεπίγνωση της κατάστασης. Και όχι μόνο για να ενθαρρύνουμε τη γενική θετική στάση, αλλά για να επιστρέψουμε πιο γρήγορα στον «δρόμο» της ανάρρωσης.

Η προσοχή, η επίγνωση ή ηευαισθητοποίηση μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα όταν έχεις καταρρεύσει ή όταν νιώθεις πως αρρωσταίνεις. Όταν είσαι άρρωστη το άγχος σου αυξάνεται περισσότερο και προσπαθείς να διαχειριστείς τις ευθύνες σου με λάθος τρόπο. Κάνεις δηλαδή τον εαυτό σου να νιώθει αγχωμένος επειδή είσαι άρρωστη. Όλα αυτά μπορούν τελικά να επιβραδύνουν την αποκατάσταση σου ή ακόμη χειρότερα να επιδεινώσει την κατάσταση σου, μιας και το άγχος αποδυναμώνει τ ανοσοποπιητικό μας σύστημα.

Αντ’ αυτού λοιπόν προσπάθησε να προσεγγίσεις την ασθένεια σου με προσοχή, βλέποντας τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.

 

Πηγή: queen