«Blade Runner 2049»: Αυτά είναι τα 3 φιλμ μικρού μήκους που πρέπει να δείτε πριν την ταινία

Το «Blade Runner 2049» λαμβάνει χώρα στην Καλιφόρνια, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Πολλά έχουν αλλάξει από τον κόσμο που οραματίστηκε τότε ο Ρίντλεϊ Σκοτ, με οδηγό το βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, και αν και η νέα ταινία φροντίζει να τα εξηγήσει αναλυτικά, η παραγωγή φρόντισε γι' αυτούς που θέλουν να είναι προετοιμασμένοι πριν μπουν στην προβολή.

Μέσα στον τελευταίο μήνα κυκλοφόρησαν 3 ταινίες μικρού μήκους που αναφέρονται σε 3 αντίστοιχα χρονικά σημεία που έχουν κομβικό ρόλο στο διάστημα της τριακονταετίας που χωρίζει τα 2 φιλμ. Πριν από κάθε κλιπ, προλογίζει ο Ντενί Βιλνέβ, υπεύθυνος γι' αυτό που θα δείτε από αύριο, που αν και δε τα σκηνοθέτησε ο ίδιος, είχε τη γενική επιμέλεια του περιεχομένου και της φόρμας τους. 

Το τελευταίο ημερολογιακά, αλλά πρώτο χρονικά φιλμ στο σύμπαν του «Blade Runner» φιλμ έχει τίτλο «Black Out 2022» και είνα γυρισμένο ως anime από τον Σινιτσίρο Γουατανάμπι, γνωστό από τις σειρές «Cowboy Bebop» και «Samurai Champloo». Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια από τα 3 (διαρκεί 15 λεπτά) και ίσως το καλύτερο απ'όλα, αναφερόμενο σε ένα σημαντικό γεγονός που συνέβη το 2022, ένα γενικό black out που έσβησε τα περισσότερα αρχεία του παρελθόντος και προκαλώντας ένα κανονικό reboot στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Το δεύτερο κλιπ συστήνει έναν από τους νέους χαρακτήρες του «Blade Runner 2049», τον Νίαντερ Γουάλας, που τον υποδύεται ο Τζάρεντ Λέτο. Το «2036: Nexus Dawn» μας ταξιδεύει στη χρονική περίοδο που ο Γουάλας συστήνει μια νέα γενιά εξελιγμένων replicants, πολύ πιο υπάκουων και αποτελεσματικών σε σχέση με το παρελθόν. Ο Γουάλας είναι πλέον κεντρική φιγούρα στο οικονομικό πεδίο του μέλλοντος, έχοντας κυριαρχήσει χάρη στις πρωτοποριακές ιδέες του, ενώ έχει αγοράσει την πάλαι ποτέ Tyrell. Η σκηνοθεσία είναι του Λουκ Σκοτ («Morgan»), υιού του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Το τρίτο κλιπ διαδραματίζεται έναν χρόνο πριν τα γεγονότα της νέας ταινίας και ο κυριότερος σκοπός του είναι να προσφέρει μια πρόγευση από τους χαώδεις δρόμους του Λος Άντζελες, όπως ακριβώς τους έχει φανταστεί η νέα παραγωγή. Σκηνοθετημένο πάλι από τον Λουκ Σκοτ, με τίτλο «2048: Nowhere to Run», ακολουθεί έναν ακόμη νέο χαρακτήρα που θα δούμε στην ταινία, τον Σάπερ Μόρτον (υποδύεται ο εξαιρετικός Ντέιβ Μπαουτίστα).  

 

Το «Blade Runner 2049» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment.

Τάσος Τελεμενίδης - cinemag.gr