Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα το Ηράκλειο

  • Τετάρτη, 4 Οκτώβριος 2017 07:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Ο διαγωνισμός διηγήματος: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο – αποκλειστικά για την πόλη του Ηρακλείου, συνεχίζεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

‘’Περιμένουμε να μας στείλετε διηγήματα με θέμα την πόλη του Ηρακλείου από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά θα αναφέρεται στο Ηράκλειο.

Συγγραφείς που μένουν στο Ηράκλειο, κατάγονται από την πόλη ή έχουν ζήσει θα μας αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για το σύγχρονο Ηράκλειο και εμείς θα φτιάξουμε μια συλλογή διηγημάτων που θα είναι ο καθρέφτης για τη ζωή της πόλης στις μέρες μας. ‘’τονίζουν οι διοργανωτές.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργηθεί  μια συλλογή με 15 – 20 διηγήματα. Κάθε συγγραφέας δικαιούται ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Τα διηγήματα για τη συλλογή θα επιλέξει ο συγγραφέας Αντώνης Τσιρικούδης  και ο επιμελητής των εκδόσεων “Παράξενες Μέρες” Γρηγόρης Παπαδογιάννης. ‘’Η έκδοση του βιβλίου που ελπίζουμε ότι θα είναι μια μικρή γιορτή με ταυτόχρονη παρουσίαση των εκδόσεων για πρώτη φορά στην Κρήτη, θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2018 σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα” επισημαίνεται.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία, την εθνικότητα ή ο,τιδήποτε άλλο.

Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να  μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις. Στέλνετε τα διηγήματά σας –δεκτές μόνο συμμετοχές με e-mail και σε μορφή word– σε μία από τις διευθύνσεις:

info@eyelands.gr   ή

info@paraxenesmeres.gr