Οι μαγικές ιδιότητες της αλόης βέρα

Η αλόη βέρα είναι το θαυματουργό φυτό που θα σου δώσει μεγάλη χαρά, αφού μπορεί να λύσει αρκετά από τα «προβλήματά» σου. Ναι ναι, είναι αλήθεια. Η αλόη βέρα εκτός από χυμός λειτουργεί και ως θεραπευτικό στο ηλιοκαμένο δέρμα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.  Σε μορφή χυμού ή τζελ, το θαυματουργό αυτό φυτό φροντίζει για την υγεία σου. Και σου δίνουμε τις λύσεις για να αποκομίσεις τα οφέλη της:

Ως αντιφλεγμονώδες: 
Η αλόη βέρα έχει την δυνατότητα να καταπραΰνει τον ερεθισμό του πεπτικού συστήματος όπως επίσης να θεραπεύσει την στοματική κοιλότητα. Μειώνει την εντερική φλεγμονή και βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Θρεπτική και Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:
Ο χυμός από αλόη βέρα είναι πλούσιος σε αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα που απαιτούνται για την κατασκευή πρωτεΐνης και 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα. Έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που απαιτούνται για την υγεία σου, μεταξύ άλλων: φολικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, σελήνιο και κάλιο.

Είναι αγχολυτικό:
Και τα καλύτερα νέα είναι ότι η αλόη χαρακτηρίζεται ως προσαρμογόνο, δηλαδή βοηθάει στην προσαρμογή σε αλλαγές του περιβάλλοντος σου. Μειώνει το στρες τονώνοντας τους προσαρμοστικούς οργανισμούς του σώματός.

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος:
Οι πολυσακχαρίτες είναι ένα σημαντικό συστατικό ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Και μάντεψε .. η αλόη θα σου τους δώσει. Οι πολυσακχαρίτες έχουν την ικανότητα να διεγείρουν τα λευκά αιμοσφαίρια στο σώμα για να καταπολεμήσουν τα ξένα σώματα. Επιπλέων, ο χυμός έχει αντιμυκητιασικές, αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Λαμπερό δέρμα:
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Λαμπερό δέρμα, αυτό που θέλουμε όλοι! Η αλόη δεν βελτιώνει μόνο το εσωτερικό σου αλλά δίνει και εξωτερική λάμψη και ακτινοβολία. Οι φυσικές ορμόνες που περιέχει διεγείρουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή του γνωστού πλέον κολλαγόνου.

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο