Έφυγε από τη ζωή στα 66 του o Tom Petty

  • Τρίτη, 3 Οκτώβριος 2017 11:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Χθες βράδυ ο θρύλος της ροκ μουσικής, Tom Petty υπέστη καρδιακή προσβολή και ενώ ο ίδιος έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, πολλά ενημερωτικά μέσα τον είχαν «πεθάνει»... Δυστυχώς, το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε και τα ξημερώματα ο 66-χρονος rocker άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο manager του, Tony Dimitriades (Ελληνοκύπριος που γεννήθηκε στο Λονδίνο) επιβεβαίωσε το θάνατο του Tom Petty ανεβάζοντας την ακόλουθη ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη:

Εκ μέρους της οικογένειας του Tom Petty, είμαστε στη δύσκολη θέση να ανακοινώσουμε τον πρόωρο θάνατο του πατέρα, του συζύγου, του αδελφού, του ηγέτη και του φίλου μας, Tom Petty.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στο Malibu στις πρώτες ώρες αυτού του πρωινού και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του UCLA, αλλά δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

Πέθανε ειρηνικά στις 8:40 μ.μ. PST (3:40 πμ - Ώρα Ελλάδας) δίπλα στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους φίλους του».

Ο Petty έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με το συγκρότημα «Tom Petty and the Heartbreakers», μια μπάντα που θεωρήθηκε αναπόσπαστο κομμάτι του heartland ροκ κινήματος. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους περιλαμβάνουν τα «I Won't Back Down» και «American Girl».  

Ακολούθησε και σόλο καριέρα ως τραγουδιστής, αλλά πάντα επέστρεφε στους Heartbreakers, οι οποίοι έβγαλαν το τελευταίο άλμπουμ τους το 2014.  

Ο διάσημος ροκ σταρ έχει πουλήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του πάνω από 80 εκατ. δίσκους παγκοσμίως. 

mixgrill.gr