Λευκά δόντια στη στιγμή με υλικά από την κουζίνα σας!

  • Δευτέρα, 2 Οκτώβριος 2017 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Το πλατύ χαμόγελο είναι γοητεία και κάνει τους ανθρώπους πιο όμορφους. Οπότε τα λευκά δόντια είναι απαραίτητα για ένα τεράστιο, φωτεινό χαμόγελο.

Για ένα όμορφο αποτέλεσμα χρειάζεται να βουρτσίζετε τα δόντια σας και φυσικά να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο. Ωστόσο, αν δεν σας περισσεύουν χρήματα για να κάτσετε στην οδοντιατρική καρέκλα, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Κουρκουμάς

Κι όμως αυτό το πορτοκαλί μπαχαρικό μπορεί να σας χαρίσει λαμπερό χαμόγελο. Η υφή του είναι παρόμοια με αυτή της σόδας, ενώ έχει αντιφλεγνωνώδη και αντιβακτηριακά οφέλη. 

Ανακατέψτε τον κουρκουμά με λάδι καρύδας, βουρτσίστε και αφήστε το για λίγο στα δόντια, πρίν ξεπλύνετε.

Με φλούδα μπανάνας

Πάρτε τη φλούδα μπανάνας και τρίψτε τα δόντια σας για δέκα λεπτά. ΟΚ, μπορεί να είναι λίγο κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο που περιέχονται στη φλούδα της μπανάνας βοηθούν στην καταπολέμηση των λεκέδων στο σμάλτο.

Σέλινο

Το σέλινο είναι γεμάτο κυταρρίνη, μια ισχυρή ίνα που βρίσκεται στα φυτά. Αυτό λειτουργεί σαν ένα φυσικό λειαντικό για να τρίβετε τα δόντια του. Βοηθά, δε, στην εξάλειψη της πλάκας.


 iefimerida.gr