Κοσμοσυρροή στον Καράβολα για τη γιορτή τσικουδιάς - Καζάνι, μουσική, χορός και εκπλήξεις (φωτογραφίες)

  • Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017 21:48
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Καράβολα, όπου εκατοντάδες Ηρακλειώτες κατηφόρισαν παρά τα βαριά σύννεφα που σκέπαζαν τον ουρανό προκειμένου να συμμετέχουν στην έκτη γιορτή τσικουδιάς. Και ήταν πολλές οι εκπλήξεις και όσα είχαν να δουν και να δοκιμάσουν όσοι βρέθηκαν στην γιορτή με πρώτο το καζάνι που έβγαζε την τσικουδιά ενώ δυναμικό ήταν το παρών του φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας.

Το φεστιβάλ εκπροσωπήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο των Αποστόλων που διένειμε αλλά και έφτιαξε στο χώρο της γιορτής τις διάσημες ζαχαρωτές μαντινάδες του, τον πολιτιστικό συλλόγο του Κεραμουτσίου που έψησε και διένειμε παραδοσιακό ξινόχοντρο κα το σύλλογο γυναικών Μαράθου που έψησε το βραβευμένο φαγητό του φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας, κουνέλι με φύλλα αγκινάρας ντερμπιέ και κέρασε κουλουράκια και βουτήματα που κατασκευάζονται με παραδοσιακές συνταγές.

Την εκδήλωση οργάνωσε για έκτη χρονιά ο Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη που φρόντισε για τα καζανέματα και συνέβαλλε ώστε να μάθουν οι νεώτεροι πως παράγεται το σήμα κατατεθέν της Κρήτης η τσικουδιά, η οποία μοιραζόταν από τον όμιλο στον κόσμο σε αφθονία ενώ συνεοδεύονταν απλό πλούσια κεράσματα.

Παράλληλα το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική με τα συγκροτήματα του Μιχάλη Καλλέργη, του Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, του Αντώνη Μαρτσάκη και του Ηλία Σαββάκη. Τα συγκροτήματα του ομίλου από τα παδιά ως τους μεγαλύτερους χόρεψαν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και διασκέδασαν τους παρεβρισκόμενους.

1 Σχόλια

  • Καλλια, katekaminiaa@...,

    02/10/17 11:41

    Μια μικρή διόρθωση. Δεν ειναι το συγκρότημα του Ηλία Σαββακη. Είναι σε Λύρα ο Γιάννης Τσουρδαλάκης και σε λαούτο ο Ηλίας Σαββακης! Ευχαριστώ!