Συνήθειες που κάνουν την καθημερινότητα σου δυσκολότερη

  • Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 19:48
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Μάλλον δεν χρειάζεσαι εμάς να σου πούμε ότι η ζωή είναι δύσκολη. Όπως λοιπόν γνωρίζεις ήδη, τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολα, οπότε γιατί να μην προσπαθείς να τα κάνεις λίγο ευκολότερα;

Υπάρχουν 5 κοινές συνήθειες που μάλλον έχεις κι εσύ, που σε αποτρέπουν από το να δεις τα θετικά πράγματα της ζωής σου, με αποτέλεσμα να τη δυσκολεύεις από μόνη σου. 

 

Νομίζεις ότι όλα έχουν να κάνουν με εσένα
Είτε γιατί η κολλητή σου δεν απαντάει στα μηνύματα σου, είτε γιατί ο φίλος σου είναι λίγο απόμακρος τελευταία, είτε γιατί ακόμη ένας πωλητής σε αγριοκοίταξε, θεωρείς ότι το φταίξιμο είναι δικό σου. Μπορεί η κολλητή σου να είναι κολλημένη στην κίνηση, μπορεί ο φίλος σου να έχει αναλάβει ένα απαιτητικό project στη δουλειά και μπορεί ο πωλητής να έχει απλά μια άσχημη μέρα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τα πάντα!

Είσαι τελειομανής
Κατά βάθος το γνωρίζεις πολύ καλά, πως ο, τι και να κάνεις, όσο καλή και να γίνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι καλύτερος από εσένα. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το 'τέλειο' δεν υπάρχει και όσο πιο σύντομα το κάνεις, τόσο καλύτερα θα νιώσεις

Αναζητάς συνεχώς την ευτυχία
Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Όμως καμιά φορά πρέπει να κάνεις και όλα σου φαίνονται δύσκολα, βαρετά ή ακόμη και ακατόρθωτα. Αν περιμένεις να είσαι συνεχώς χαρούμενη, τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι απλά να απογητεύεσαι περισσότερο.

Κρατάς τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σου
Γιατί να περιστρέφεσαι από τόσο αρνητισμό, όταν απλά μπορείς να κρατήσεις στη ζωή σου μόνο όσους σε εμπνέουν και σε γεμίζουν αισιοδοξία;

Αγνοείς την υγεία σου
Σίγουρα μία σοκολάτα μια στο τόσο δεν έβλαψε κανέναν, όμως αν αυτό τείνει να γίνει συνήθεια τότε υπάρχει πρόβλημα. Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η έλλειψη γυμανστικής από την καθημερινότητα σου, έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου.

 

Προσπάθησε λοιπόν να βελτιώσεις όλα τα παραπάνω, όπως και τις διατροφικές και fitness συνήθειές σου και θα δεις αμέσως αποτέλεσμα!

 

Πηγή: madamefigaro