Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας Μήνυμα του δημάρχου Ρεθύμνης

  • Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 17:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Oι πρωταγωνιστές του σημερινού εορτασμού  της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στην Τρίτη Ηλικία  είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες μας, άνθρωποι που κουβαλούν τη σοφία και τις εμπειρίες ζωής πολλών δεκαετιών, πρόσωπα που σηματοδότησαν το ξεκίνημα και την πορεία της δικής μας ζωής.
  Η καθιέρωση της Ημέρας Ηλικιωμένων σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αποτελεί παρά την αφορμή μιας πιο ουσιαστικής και ανθρώπινης ενασχόλησης με τους συνανθρώπους μας που τυπικά έχουν αποσυρθεί από την ενεργό  δράση που η νιότη επιβάλλει. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Διότι όσους σήμερα, συνήθως αποκαλούμε απόμαχους της ζωής είναι εκείνοι που συνεχίζουν να προσφέρουν αφειδώλευτα την ανιδιοτελή τους αγάπη, την πολύτιμη συμβουλή που η πολύχρονη πείρα τους έχει ενσταλάξει,  τον ελεύθερο χρόνο που τόσο λείπει από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, τη διάθεση να μοιραστούν εμπειρίες που μπορούν να προσανατολίσουν και να διευκολύνουν τη ζωή των παιδιών τους αλλά και όσων ζητήσουν τη συμβουλή τους.

Ειδικά  στις δύσκολες και απαιτητικές σύγχρονες συνθήκες ζωής μας, που τις επηρεάζει καταλυτικά η δεινή οικονομική συγκυρία, οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, έχουν επανέλθει στο προσκήνιο της ενεργούς δράσης αφού αποτελούν τους στυλοβάτες των παιδιών τους και των εγγονιών τους.   

   Ως Δήμος, στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας και τους παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση μέσα από υποδομές που έχουμε δημιουργήσει και συνεχώς αναβαθμίζουμε για τη διασφάλιση της  ψυχικής τους υγείας και της ενεργής κοινωνικής τους παρουσίας αλλά και μέσα από υπηρεσίες που σταθερά τους παρέχονται, παρά τις ελλείψεις σε χρηματοδοτικές πηγές κι έμψυχο δυναμικό. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και ο σχεδιασμός  μας πάντοτε προβλέπει δομές και δράσεις για την εξυπηρέτησή τους.   

Αναγνωρίζοντας ότι δίχως το δικό τους μόχθο και τη δική τους δαπάνη ζωής δεν θα είχαμε την ποιότητα που έχει σήμερα η δική μας ζωή,  τους ευχαριστούμε . Κι ελπίζουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και   χρήσιμοι στις ανάγκες τους γιατί το αξίζουν.