Τέσσερα φυσικά καθαριστικά που κρύβονται στην κουζίνα σου

  • Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ας πούμε ότι είχες μία πολύ δύσκολη ημέρα ή και εβδομάδα. Γυρνώντας από τη δουλειά ήξερες πολύ καλά ότι κάποια στιγμή πρέπει να πας στο super market αλλά κάθε μέρα το ανέβαλες. Ξαφνικά, λοιπόν, προκύπτει απρόσμενη επίσκεψη από την παρέα, τον φίλο ή ακόμα χειρότερα, την πεθερά σου και δεν έχει απομείνει ούτε σταγόνα χλωρίνης για να καθαρίσεις το μπάνιο και την κουζίνα.

Για κακή σου τύχη είναι πολύ αργά για να τρέξεις. Τι θα κάνεις, λοιπόν, για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια; Ακόμα και αν δεν το γνώριζες υπάρχουν πολλά καθαριστικά μέσα στο σπίτι σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μία στιγμή σαν και αυτή. Μερικά από αυτά ίσως να τα έχεις ήδη ακούσει, άλλα, όμως, είναι σίγουρο ότι θα σε εκπλήξουν!

Η ομάδα καθαριότητας του Douleutaras.gr μας εξήγησε ποια φυσικά καθαριστικά υπάρχουν σίγουρα σε κάθε σπίτι και μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές για να μάθεις να τα χρησιμοποιείς σωστά!

Ελαιόλαδο και λεμόνι

Ο ξύλινος πάγκος και το τραπέζι στο σαλόνι σου έχουν γεμίσει βρομιές και στάμπες; Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο και λεμόνι για να τα κάνεις να λάμπουν. Το ελαιόλαδο θρέφει και γυαλίζει τα ξύλινα έπιπλα ενώ το λεμόνι τα καθαρίζει και τα απολυμαίνει.

Λευκό ξύδι

Ο νιπτήρας και το τηλέφωνο του ντους έχουν γεμίσει άλατα; Στα ντουλάπια της κουζίνας κρύβεται ένα ακόμα θαυματουργό φυσικό καθαριστικό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπουκάλι - σπρέι και λίγο λευκό ξύδι. Τα άλατα θα εξαφανιστούν και οι επιφάνειες του μπάνιου και της κουζίνας σου θα λάμψουν.

Κορν φλάουρ

Για να μην ζεις με την ελπίδα ότι δεν θα παρατηρήσει κανείς τις δαχτυλιές πάνω στα τζάμια, καθάρισε τα με τον πιο φυσικό τρόπο. Ανάμειξε χλιαρό νερό με κορν φλάουρ και τρίψε τα με μία μαλακή πετσέτα. Με ελάχιστο κόπο τα τζάμια του σπιτιού σου θα μοιάζουν με αόρατα!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι το δημοφιλέστερο φυσικό καθαριστικό για το σπίτι αφού έχει πραγματικά αμέτρητες χρήσεις! Ας πούμε ότι τα τηγάνια και οι κατσαρόλες στον νιπτήρα σου έχουν σχηματίσει ένα μικρό βουνό. Πρόσθεσε μία κουταλιά μαγειρική σόδα μέσα στο σκεύος που θέλεις να καθαρίσεις από τα καμμένα λίπη, ρίξε λίγο ζεστό νερό και άφησε το να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Τρίψε και ξέβγαλε το σκεύος και θα δεις ότι θα μοιάζει με καινούργιο.

Extra Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα για να αφαιρέσεις τη βρωμιά από τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια! Ακόμα και αν ξέχασες να αγοράσεις καθαριστικά του εμπορίου, μέσα στο σπίτι σου κρύβονται εναλλακτικές λύσεις που πιθανότατα δεν γνώριζες ότι υπάρχουν.