Κάντε το μπάνιο σας πέντε αστέρων - Πολυτέλεια χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

  • Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που τον επισκεπτόμαστε αρκετές φορές την μέρα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο χώρο προετοιμάζεστε για την ημέρα που ξεκινάει, και το βράδυ χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική μέρα.

Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξετε ένα μπάνιο 5 αστέρων σαν αυτά που βλέπετε στα περιοδικά; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και πάρτε ιδέες για ένα φιλόξενο και πολυτελές μπάνιο.

 Φωτισμός

Υπάρχουν κάποια είδη φωτισμού που μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο ακόμα πιο όμορφο και πολυτελές. Σύγχρονα φωτιστικά που μπαίνουν στο ταβάνι ή τους τοίχους είναι τέλεια για να φωτίσουν κάποια σημεία του μπάνιου.

Από την άλλη μεριά αν θέλετε να χαλαρώνετε την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, βάλτε έναν πιο χαλαρό φωτισμό. Γι’ αυτό εγκαταστήστε έναν μηχανισμό που δημιουργεί αυξομειώσεις στην ένταση του φωτός.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έντονο φωτισμό στο μπάνιο σας. Για να μπορείτε να βλέπετε τι κάνετε όταν ακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα μπροστά στον καθρέφτη.

 Αρχιτεκτονικά στοιχεία

Τα ψηλά ταβάνια, τα σκούρα πατώματα και οι ξύλινες λεπτομέρειες είναι οι ιδανικές επιλογές για να δώσουν στο μπάνιο σας μία ιδιαίτερη ζεστασιά. Ψάξτε για λεκάνες και νιπτήρες από σμάλτο ενώ για τις ξύλινες επιφάνειές σας επιλέξτε κάποιο vintage ξύλο. Τα πλακάκια που θα χρησιμοποιήσετε είναι επίσης πολύ σημαντικά. Αν είστε παραδοσιακοί τύποι επιλέξτε μωσαϊκά πλακάκια. Ενώ αν θέλετε πιο παιχνιδιάρικη διακόσμηση προτιμήστε πλακάκια σε ανοιχτά χρώματα.

Αποθηκευτικοί χώροι

Η ακαταστασία δεν πρέπει να υπάρχει σε ένα πολυτελές μπάνιο (και γενικά σε όλα τα μπάνια).Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε μερικά όμορφα ντουλαπάκια για να αποθηκεύετε όλα τα αντικείμενα χρησιμοποιείτε συχνά. Αν το μπάνιο σας είναι μεγάλο βάλτε και μερικά βαζάκια διάσπαρτα και γεμίστε τα με μικροαντικείμενα (πχ ψαλιδάκια, νυχοκόπτες,πινέλα μακιγιάζ κλπ.)

 Πλούσια και ζεστά χρώματα

Οι ζεστοί τόνοι στους τοίχους είναι η ιδανική επιλογή για ένα μπάνιο 5 αστέρων. Το καφέ, το κόκκινο, το πορτοκαλί και κάθε άλλο φθινοπωρινό χρώμα που ταιριάζει με το στυλ σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναβαθμίσετε το μπάνιο σας. Αν από την άλλη μεριά θέλετε να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μπορείτε να το κάνετε πιο «ρομαντικό» βάζοντας φλοράλ ταπετσαρία σε έναν από τους τοίχους του.

Πηγή: reconsblog.gr