Όταν οι Κρητικοί έκαναν ... επενδύσεις σε βίντεο - Ο ΦΠΑ και μια ξεχασμένη πλέον συσκευή στο προσκήνιο

  • Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Για  την Ελλάδα πλέον ο ΦΠΑ είναι πλέον μια παλιά και πονεμένη ιστορία. Τα δε βίντεο μια ιστορία .. από το παρελθόν, αφού τις συσκευές που έπαιζαν τις βιντεοκασέτες, αν τις έχουμε πια στα σπίτια μας τις έχουμε μόνο ως μουσειακό είδος, Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Της Μαρίας Καλλέργη

Ήταν λίγο πριν εκπνεύσει το 1986 και για πρώτη φορά αναμενόταν ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας . Από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια και τον λέμε απλώς ΦΠΑ αλλά πάλι μας απασχολεί συνεχώς αφού κάθε τόσο μας αυξάνει τα έξοδα διαβίωσης μας.


Οι Κρητικοί όπως γράφει η εφημερίδα Δημοκράτης στο φύλλο της 24ης Δεκεμβρίου καταλαμβάνονται από ... αμόκ και προμηθεύονται ηλεκτρονικές συσκευές και κυρίως βίντεο, τοοποίο σήμερα έχει εγκαταλειφθεί αλλά τότε ήταν η τελευταία λέξη της μόδας στην αγορά των ηλεκτρονικών. Κάποιοι μάλιστα, ενόψει της αύξησης του ΦΠΑ, αγόραζαν δύο και τρία για επένδυση!


Στο ρεπορτάζ με τίτλο ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΝΙΑ και υπέρτιτλο Αμόκ για ηλεκτρονικές συσκευές διαβάζουμε :"Καθώς αναμένεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας η αγορά ηλεκτρονικών ειδών και ιδιαίτερα βίντεο κοντεύει να φθάσει στα όρια του ... αμόκ! Το βίντεο έγινε, κατά τις τελευταίες μέρες, είδος ... ουσιωδέστατο εν ανεπαρκεία και οι καταστηματάρχες εκφράζουν αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.
Καταναλωτές από χωριά αγοράζουν βίντεο ακόμα και τηλεφωνικώς (!)
Ενώ ακούγονται περιπτώσεις ανθρώπων που αγοράζουν δύο και τρεις συσκευές για λόγους ... επενδυτικούς".