Μουσεία, ξεναγήσεις στην πόλη, σκάκι και μουσικά όργανα - Οι δωρεάν εκδηλώσεις της Κυριακής στο Ηράκλειο

  • Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 20:06
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Μια πλούσια μέρα και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ μπορούν να περάσουν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι Ηρακλειώτες. Εκτός από τη δωρεάν είσοδο στα μουσεία υπάρχουν δωρεάν ξεναγήσεις., στην πόλη αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο καθώς και μάθημα σκάκι και ενδιαφέρουσα έκθεση με τα μουσικά όργανα του Ross Daly.

Οι δωρεάν εκδηλώσεις της Κυριακής περιλαμβάνουν:

Ξενάγηση – Χριστιανικά μνημεία : Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με την ξεναγό κ. Αθηνά Σφακάκη διοργανώνει δωρεάν ξενάγηση στα χριστιανικά μνημεία της πόλης μας την Κυριακή 24/09 και ώρα 10:30. Η ξενάγηση περιλαμβάνει τον μικρό Άγιο Μηνά, την Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Ματθαίο και είναι ανοιχτή για όλους. Σημείο συνάντησης μπροστά στον μικρό Άγιο Μηνά.

Ξενάγηση – Ανατολικό Ηράκλειο  : Στις 10.30 το πρωί με οδηγό την αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα, οι ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου διοργανώνουν ξενάγηση στην Ανατολική πλευρά του Ηρακλείου. Από τις Τρεις Καμάρες θα πάνε στη πύλη του Λαζαρέτου και θα μάθουν για τους εφτά μπαλτάδες.

Μετά την λήξη της ξενάγησης θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό μάθημα βασικών κινήσεων στο Σκάκι, απο το Σκακιστικό τμήμα του Ηράκλειο Ο.Α.Α.

Ξενάγηση Αρχαιολογικό Μουσείο: Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα διοργανώνεται ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο και ξεναγό την Αθηνά Σφακάκη. Η ξενάγηση διοργανώνεται από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Αναγνώσεις κειμένων: Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, αναγνώσεις φιλολογικών (επιγραφικών, λογοτεχνικών, περιηγητικών και αρχειακών) κειμένων από μέλη της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου. Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο σύνολο δράσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα».

Έκθεση μουσικών οργάνων :Ογδόντα αυθεντικά μουσικά όργανα, υψηλής ποιότητας και αντίστοιχης αξίας, από τη σημαντική συλλογή του Ross Daly, εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Βαλκάνια, Αφρική, Κεντρική Ασία, Καύκασος, Ινδία, Μέση Ανατολή, θα μας συστηθούν δια των μουσικών τους οργάνων. Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.