Αύριο η παρουσίαση της νέας δουλειάς του Μιχάλη Κονταξάκη

  • Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 08:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Η παρουσίαση του cd «Ξέφωτο» του Μιχάλη Κονταξάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία Κοραή (Ηράκλειο).

Θα παρευρεθούν όλοι οι συντελεστές του cd. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Βούλα Νεονάκη.

Ο Μιχάλης Κονταξάκης ξεκίνησε σε μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική του τόπου του και να τη μεταδίδει μέσα από το μαντολίνο του. Για εκείνον αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς και την αφετηρία για τις μετέπειτα μουσικές αναζητήσεις του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τη δισκογραφική δουλειά «Ιδιόtropo». Συνεχίζοντας τις μουσικές του αναζητήσεις μάς παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική του πρόταση με τίτλο «Ξέφωτο».

Το μαντολίνο, ένα όργανο που δύσκολα πρωταγωνιστεί στην ελληνική μουσική σκηνή και  δισκογραφία, μας ταξιδεύει μέσα από πρωτότυπους ήχους και λιτούς συνδυασμούς οργάνων.

Το «Ξέφωτο» περιλαμβάνει έξι μουσικές ζωγραφιές με πινέλο το μαντολίνο. Εμπνευσμένες από ήχους και τοπία της Κρήτης και του κόσμου. Τη δισκογραφική δουλειά αγκαλιάζουν με το ταλέντο τους σπουδαίοι μουσικοί, ερμηνευτές και στιχουργοί. Τραγούδι: Δημήτρης Σγουρός, Μαρίνα Δακανάλη, Μαρία Φασουλάκη, Ίριδα Τσιγάρα. Μουσικοί: Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο), Αντώνης Βουμβουλάκης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Καλατζής (κρουστά). Στίχοι: Μήτσος Σταυρακάκης, Γιώργος Καράτζης, Γιώργος Σταυρακάκης (Μιχαλόμπας).