Ταινία: Annabelle 2 Η κούκλα του θανάτου

Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της Annabell, ήρθε η δεύτερη ταινία που στην ουσία μας δείχνει τον λόγο και τον τρόπο δημιουργίας της συγκεκριμένης κούκλας. 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο της κόρης τους ένας κουκλοποιός­ και η κατάκοιτη σύζυγός του υποδέχονται στο σπίτι μια καλόγρια κι έξι ορφανά κορίτσια, τα οποία θα γίνουν στόχος τής –καθόλου καλά κρυμμένης– δαιμονισμένης δημιουργίας του οικοδεσπότη. Ένα αθώο και παιδικό tea party δεν μπορούσε να είναι πιο τρομαχτικό, όμως. Ή θα μπορούσε τελικά; 

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ συνεργάζεται με τους Τζέιμς Γουάν και Πίτερ Σάφραν στην επιστροφή της θανάσιμης κούκλας «Annabelle» στη μεγάλη οθόνη. 

Με βελτιωμένη σκηνοθετική ματιά, θεωρώ πως είναι η μόνη βελτίωση της 2ης ταινίας σε σχέση με τη πρώτη. Η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιομοδίτικη ταινία γοτθικού τρόμου, αν και υπάρχουν περισσότερα προσεγμένα κάρδα (σε σχέση με την πρώτη ταινία) τα οποία προκαλούν της αίσθηση μιας άμεσης απειλής και υπάρχουν και ελάχιστες στιγμές που μπορούν να χαρακτηριστούν ενδιαφέρουσες σε σχέση με τα horror κλισέ , που δυστυχώς πατάνε σε ένα κουρασμένο από επαναλήψεις στόρι. Φυσικά, οι απόψεις διίστανται, καθώς πολλοί της θεωρούν αρκετά τρομαχτική και σπουδαία για το είδος της. 

Προσωπική μου άποψη, για τους λάτρεις των ταινιών τρόμου, δεν είναι είναι κάτι που θα συναρπάσει ή θα κρατήσει το ενδιαφέρον. Σίγουρα, όσοι λάτρεψαν την πρώτη ταινία, θα ενθουσιαστούν καθώς υπάρχει εμφανή βελτίωση στην σκηνοθεσία. Επίσης, σαν ένα συν της ταινίας, είναι η μουσική. 

Πληροφορίες ταινίας:

Σκηνοθέτης: David F. Sandberg

Σεναριογράφοι: Gary Dauberman, Gary Dauberman (based on characters created by)

Πρωταγωνιστές: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto

Έτος Παραγωγής: 2017

IMDB βαθμολογία: 6,9 /10

Ελίνα Λαγουδάκη

Φοιτήτρια πληροφορικής και απόφοιτη σχολής δημιουργικής γραφής. Μήπως και μέσα από το γράψιμο καταφέρω να καταλάβω τον κόσμο και τους ανθρώπους.