Σπίτι φωτεινό και χαρούμενο - Δέκα τρόποι για να το πετύχετε

  • Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 08:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Αυτό δεν θέλουμε όλοι; ´Eνα φωτεινό σπίτι, μέσα κι έξω, που συγκεντρώνει χρωματιστές αναμνήσεις. Υπάρχουν 10 τρόποι για να το πετύχουμε, έστω και τώρα. 

1.Φτιάξτε μια μίνι γκαλερί. Αρκεί ένας τοίχος για να εκθέσουμε τα αγαπημένα μας έργα. Κι όταν τα βαρεθούμε μπορούμε πάντα να τα ανανεώσουμε. 

2.Βρείτε το πιο ηλιόλουστο σημείο. Ακριβώς εκεί θα καθίσουμε να διαβάσουμε το βιβλίο μας, ή να πιούμε τσάι με την φίλη μας, να κουβεντιάσουμε τα εύκολα και τα δύσκολα. 

3. Πείτε την ιστορία σας. Κανένα σπίτι χωρίς …ψυχή δεν μπορεί να είναι και χαρούμενο. Οπότε, φροντίστε να δημιουργήσετε αναμνήσεις μέσα από αντικείμενα αγορασμένα πάντα με αγάπη. 

4. Διπλασιάστε το φως. Ένας καθρέφτης, τοποθετημένος με μαεστρία ακριβώς εκεί που πρέπει, μπορεί να δημιουργήσει την ιδανική αντανάκλαση με το έξω και το μέσα, το φως, το παραμύθι. 

5. Μην φοβάστε το σκοτάδι. Μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με μια σκούρα μπλε ή γκρι απόχρωση σε έναν τοίχο του σπιτιού, έτσι για αλλαγή. Και βάθος. Πώς λέμε στο βάθος κήπος; 

6. Φροντίστε να ζεστάνετε τον χώρο σας. Τι θα λέγατε για ένα αγαπημένο έργο τέχνης πάνω από το τζάκι; 

7. Παίξτε με τα φώτα. Και δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τους διακόπτες ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Φτιάξτε ατμόσφαιρα, ποτέ δεν είναι αργά να γίνετε ο σκηνοθέτης της ζωής σας. 

8. Δώστε έμφαση στα χαλιά. Γιατί πάντα πρέπει να προσέχουμε που πατάμε, ειδικά αν είναι σε χειροποίητα έργα τέχνης. 

9. Οργανωθείτε. Κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι χαρούμενο, αν δεν ξέρεις πού να πατήσεις και είναι πάντα ακατάστατο. 

10. Βρείτε χώρους όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, δεν υπάρχουν συσκευές, τίποτα δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας. Φτιάξτε ένα δωμάτιο που μπορείτε να ακούσετε μουσική και την ανάσα σας. Ποιότητα ζωής χωρίς διακοπές για …διαφημίσεις. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

clickatlife.gr