Πέτυχε πάνω από 19000 μόρια στις πανελλήνιες, περνούσε παντού, αλλά προτίμησε να σπουδάσει αισθητική!

  • Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 10:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Η Μαρία Χούσου, μαθήτρια από τα Χανιά, έγινε γνωστή ανά το πανελλήνιο, γιατί ενώ πέτυχε περισσότερα από 19000 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και περνούσε σε οποιαδήποτε σχολή, ακόμη ακι ιατρική, που είναι το...όνειρο πολλών γονέων και παιδιών, εκείνη προτίμησε να σπουδάσει Αισθητική και κοσμετολογία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας ότι όταν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το ακολουθείς, ακόμη και κόντγρα στη γενικότερη κοινωνική τάση, αλλά δείχνοντας επιπλέον, τις στρεβλώσεις που ε΄χει η Ελληνική κοινωνία, η οποία ακόμη θεωρεί ορισμένα επαγγέλματα καλύτερα από κάποια άλλα από κοινωνική αάποψη.

Έτσι η Μαρία κλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις να δώσει συνένευξη και να "εξηγήσει" γιατί δεν ακολούθησε την πεπατημένη και να σπουδάσει κάποιο από τα επαγγέλματα που θεωρούνται κοινωνικά "ανώτερα" έστω και αν δεν το ήθελε, έστω και αν πολλά από αυτά τα επαγγέλματα δίνοιυν τίτλο αλλά εξασφαλίζουν ανεργία. Η Μαρία κλήθηκε να εξηγήσει στο αυτονόητο. Να ακολουθήσει το όνειρό της.

Σε μια κοινωνία των "Δήθεν" η Μαρία τάραξε τα νερά. Για άλλη μια φορά την Τρίτη το πρωί, στην εκμπομπή του ΣΚΑΙ, η Μαρία απέδειξε πως με ώριμο τρόπο επέλεξε να ακολουθήσει το όνειρο που είχε από μικρή. Μπράβο στη Μαρία και στην οικογένειά της!