Τρόποι για να καθαρίσετε το χώρο αποθήκευσης στο Android

Κάθε χρήστης Android, σε κάποια χρονική στιγμή, εξαντλεί τον αποθηκευτικό χώρο του και παίρνει μια ειδοποίηση λέγοντας το πολύ ενοχλητικό «Ο χώρος αποθήκευσης θα εξαντληθεί «. Σήμερα θα σας πούμε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα ανεπιθύμητα δεδομένα και να ανακτήσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας.

 

1. Καταργήστε όλα τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης της εφαρμογής
Αν μεταβείτε στις ρυθμίσεις και βρείτε τις ρυθμίσεις αποθήκευσης εφαρμογών και στη συνέχεια πατήσετε σε μια μεμονωμένη εφαρμογή, θα παρατηρήσετε ότι κάθε εφαρμογή έχει το δικό της όγκο δεδομένων «προσωρινής αποθήκευσης» που κυμαίνεται από μερικα KB έως εκατοντάδες MB ή ακόμα περισσότερα .
Αυτά τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι βασικά μόνο η συλλογή των ανεπιθύμητων αρχείων και μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια για να ελευθερώσουν τον αποθηκευτικό χώρο σας. Πατήστε το κουμπί Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για να τα σβήσετε. Για να καταργήσετε ταυτόχρονα τα αποθηκευμένα δεδομένα όλων των εφαρμογών, πατήστε Ρυθμίσεις> Αποθήκευση> Δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε ΟΚ.

2. Καθαρίστε το φάκελο Downloads.
Ακριβώς όπως και σε έναν υπολογιστή, η συσκευή σας Android έχει και ένα φάκελο «Downloads» και είναι εκεί όπου αποθηκεύονται πολλά ανεπιθύμητα αρχεία  που έχουν ληφθεί από το Web.
Ανοίξτε το Downloads για να δείτε τι κρύβεται μέσα στο φάκελο. Αγγίξτε το μενού τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ταξινομήστε τη λίστα των λήψεων με βάση το μέγεθός τους και, στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο τι πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποθήκευσης. Αν βρείτε κάτι που δεν χρειάζεται να το μετακινήσετε στο Κάδο απορριμμάτων.

3. Διαγράψτε όλες τις φωτογραφίες που έχετε κάνει backup
Αυτό είναι ίσως ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής Google Photos, η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρης της βιβλιοθήκης φωτογραφιών στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό Google. Αφού όλες οι φωτογραφίες σας δημιουργηθούν με ασφάλεια, η εφαρμογή Google Photos μπορεί αφαιρέσει οποιαδήποτε εσωτερικά αποθηκευμένη εικόνα για να ελευθερώσει περισσότερο χώρο αποθήκευσης.
Ανοίξτε την εφαρμογή «Google Photos», πατήστε το κουμπί με τρεις γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Τώρα επιλέξτε Ρυθμίσεις > Εκκαθάριση συσκευής αποθήκευσης. Η εφαρμογή «Google Photos» θα σας ενημερώσει πόσες φωτογραφίες μπορεί να διαγράψει από την τοπική αποθήκευση, επιλέξτε «ΟΚ» και είστε έτοιμοι.

4. Διαχείριση podcasts και μουσικής
Η εφαρμογή «Play Music» της Google σας προσφέρει δύο μεγάλες επιλογές όταν πρόκειται για την αποθήκευση μουσικής στη συσκευή σας: Μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα, ποία αγορασμένα ή ανεβασμένα άλμπουμ και τραγούδια του Google Play να κατεβάζονται ή αφήστε την εφαρμογή να κάνει αυτές τις αποφάσεις για εσάς.
Για να ελέγξετε με ακρίβεια πόσος αποθηκευτικός χώρος χρησιμοποιείται  για τα podcasts και τα τραγούδια , πατήστε το μενου στην επάνω γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις> Διαχείριση λήψεων. Για να διαγράψετε ένα podcast ή ένα τραγούδι από το τοπικό αποθηκευτικό χώρο, επιλέξτε το πορτοκαλί «downloaded» κουμπί στα δεξιά του ονόματος του τραγουδιού.

5. Διαγράψτε τις ανεπιθύμητες περιοχές εκτός σύνδεσης στους Χάρτες Google
Η λήψη ενός χάρτη στην εφαρμογή Google Maps βοηθάει πολύ στην πλοήγηση όταν η συσκευή σας είναι εκτός σύνδεσης.
Μπορείτε να ελέγξετε με ακρίβεια πόσο αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιούν οι χάρτες εκτός σύνδεσης μεταβαίνοντας στο Google Maps και πατώντας το μενου στην επάνω γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε Περιοχές εκτός σύνδεσης. Η χώρος αποθήκευσης που χρησιμοποιείται από κάθε χάρτη εκτός σύνδεσης εμφανίζεται κάτω από το όνομά του, επιλέξτε το χάρτη και επιλέξτε Διαγραφή.

6. Διαγράψτε τις  εφαρμογές που χρησιμοποιείτε λιγότερο
Το γεγονός ότι μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε εφαρμογές Android στις συσκευές μας από απόσταση από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web είναι μεγάλο συν. Το μειονέκτημα; Οι συσκευές Android τείνουν να είναι υπερφορτωμένες με πάρα πολλές εφαρμογές, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά (ή ακόμα και ποτέ).
Η λύση, φυσικά, είναι να διαγράψετε ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές – ιδανικά, αυτές που χρησιμοποιείτε το λιγότερο.

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να ταξινομήσετε τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας μέχρι την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκαν, παρόλο που μπορείτε (αν πατήσετε Ρυθμίσεις> Αποθήκευση & USB> Εφαρμογές) να τις οργανώσετε ανάλογα με το μέγεθος (αγγίξτε το κουμπί με τρία πλήκτρα στην επάνω γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε Ταξινόμηση κατά μέγεθος.

 

Πηγή: tictactoe

Αφηστε καποιο σχολιο