Βιβλία που μας βοηθούν να μάθουμε λίγο καλύτερα τη ζωή

  • Tuesday, 12 September 2017 18:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Η μέρα αρχίζει σιγά σιγά και μικραίνει και η ιδέα να χαλαρώσουμε στο σπίτι με ένα καλό βιβλίο αρχίζει να μοιάζει πολύ ελκυστική. Πως να βρεις το κατάλληλο βιβλίο για εσένα; Αυτή τη δουλειά την ανέλαβε η ομάδα του savoirville και παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 10 must-read βιβλία. Κάποια ανήκουν στη κλασική λογοτεχνία και άλλα είναι surprisingly σύγχρονα, σίγουρα όμως διάβασε τα κάποιο ή όλα τα παρακάτω για να σου λυθούν οι απορίες της ζωής.

 

1. Color purple – Alice Walker
Η ιστορία ενός κοριτσιού του αμερικανικού νότου που βρίσκει το νόημα της ζωής μετά από φτώχεια, βιασμούς και έναν αναγκαστικό γάμο.

 

2. 1984 – George Orwell
Το πιο προφητικό μανιφέστο του 20ου αιώνα. Μόλις το διαβάσεις θα αντιληφθείς με τελείως διαφορετικό τρόπο τη ζωή γύρω σου.

 

3. The Great Gatsby – Scott F. Fitzgerald
Ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ. Ρομαντικό και παραμυθένιο, σε ταξιδεύει στην ηδονιστική Αμερική του 1920 με τον καλύτερο τρόπο.

 

4. Year of yes – Shonda Rhimes
Η δημιουργός των Grey’s Anatomy, Scandal και How to get away with murder γράφει πώς αναγκάζοντας τον εαυτό της να απαντάει θετικά σε κάθε πρόκληση για ένα χρόνο άλλαξε τη ζωή της.

 

5. I am Malala – Malala Yousafzai
Η ιστορία του κοριτσιού που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή ήθελε να πάει σχολείο. Αφού σώθηκε και κέρδισε ένα Nobel Ειρήνης μας περιγράφει τη ζωή της.

 

6. The old man and the sea – Ernest Hemingway
Οι περιπέτειες ενός γέρου, ενός νεαρού αγοριού και ενός τεράστιου ψαριού μέσα από τη μοναδική γραφή του Hemingway. Η απόλυτη μάχη μεταξύ των στοιχείων της φύσης και του ανθρώπου.

 

7. Winnie, the-Pooh – Milne A. A.
Υπήρξε ο ήρωας της παιδικής ηλικίας των περισσότερων από εμάς – ο γλυκός Winnie που λατρεύει το μέλι είναι λογοτεχνικός ήρωας σχεδόν 100 χρόνια τώρα. Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς του Milne δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις.

 

8. The letters of John F. Kennedy – Sandler Martin W. – John F. Kennedy
Οι 1000 μέρες πρωθυπουργίας που άλλαξαν την ιστορία της Αμερικής μέσα από τα μάτια του ίδιου του Kennedy. Ένας ενδιαφέρον και ευχάριστος τρόπος να μάθεις τα πάντα γύρω από τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

 

9. The Handmaid’s Tale – Atwood Margaret
Εάν έχεις ήδη δει τη σειρά και έχεις ενθουσιαστεί όπως και εμείς, το βιβλίο θα σε καθηλώσει. Ένα τυραννικό περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες χρησιμοποιούνται μόνο για να φέρουν στο κόσμο τα παιδιά των εύπορων οικογενειών,. Θα σου στερήσει από πολλές βραδιές τον ύπνο σου.

 

10. Little Prince – Antoine De Saint-Exupéry
Ίσως το πιο διαχρονικό βιβλίο όλων των εποχών. Και μάλλον το έχεις ήδη διαβάσει. Ένα αριστούργημα για μικρούς και μεγάλους με υψηλά νοήματα γύρω από τη γη, τον άνθρωπο, την αγάπη. Σου λιώνει τη καρδιά. Οπότε μήπως να το διαβάσεις άλλη μια φορά;

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο