Τα βασικά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού χώρου

  • Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όταν μένουμε σε ένα μικρό σπίτι είναι συχνά δύσκολο να διαχειριστούμε το χώρο και καταλήγουμε να το κάνουμε να φαίνεται ακόμη πιο μικρό.

Υπάρχουν κάποια βασικά λάθη, μάλιστα, τα οποία κάνουμε και τα οποία αν αποφεύγαμε, τότε το σπίτι μας θα φαινόταν μεγαλύτερο.

Δείτε τρία λάθη που δεν πρέπει να κάνετε...

Μην διαχωρίζετε χρωματικά τους χώρους

Αν το σπίτι σας έχει πολλά μικρά δωμάτια, «βοηθήστε» το να φανεί μεγαλύτερο επιλέγοντας μια ενιαία χρωματική παλέτα για όλους τους χώρους. Θα δημιουργήσετε μια ροή στο σπίτι σας. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε λευκό χρώμα για ένα δωμάτιο, τότε βάψτε με την ίδια ακριβώς απόχρωση τους τοίχους σε όλα τα δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους.

Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτους χώρους

Όταν το σπίτι σας αποτελείται από λίγα τετραγωνικά μέτρα, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το κάθε εκατοστό σε μήκος, πλάτος αλλά και ύψος. Προσθέστε ράφια κατακόρυφα, εκμεταλλευτείτε το χώρο πάνω από το παράθυρο, προσθέστε έπιπλα με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.

Μην υποτιμάτε το φυσικό φως

Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος ενός πολύ μικρού χώρου. Κάθε μικρός χώρος φαίνεται μεγαλύτερος όταν «εισβάλλει» σε αυτόν το φυσικό φως. Βάλτε καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρά σας ώστε να αντανακλάται το φως και να διασκορπίζεται σε όλο το χώρο.

Επιλέξτε λεπτές κουρτίνες για να εισέρχεται περισσότερο φως μέσα στο δωμάτιο και επιλέξτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τους τοίχους.

newsbeast.gr