Το διαχρονικό μαύρο βρήκε αντικαταστάτη! - Το νέο χρώμα της μόδας σε Παρίσι, Μιλάνο και Νέα Υόρκη

Το μαύρο είναι ένα χρώμα που ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα. Είναι διαχρονικό, εύκολο να το συνδυάσεις με άλλα ρούχα και αδυνατίζει κιόλας! Φέτος, όμως οι σχεδιαστές των μεγάλων οίκων μόδας αποφάσισαν να εντάξουν το κόκκινο χρώμα στα ρούχα τους και να το κάνουν νέα τάση για το φθινόπωρο.

Όλες οι βιτρίνες των μεγάλων πολυκαταστημάτων της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Μιλάνου έχουν το κόκκινο ως βασικό τους χρώμα. Τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ, παλτό, φορέματα, φούστες, γυαλιά... το κόκκινο υπάρχει παντού!

Επιπλέον, είναι γνωστό πως η ψυχολογία μας θέλει το χρώμα της. Πολλοί επιστήμονες, γιατροί και ειδικοί ψυχικής υγείας μελετούν, εδώ και χρόνια, τη σχέση μεταξύ χρώματος και διάθεσης και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίδραση που έχουν τα χρώματα στη διάθεσή μας ισχύει.

Έχεις παρατηρήσει ότι τις μέρες που δεν είμαστε καλά ψυχολογικά συνήθως επιλέγουμε σκούρα χρώματα στα ρούχα μας;

Ενας ολόκληρος κλάδος της ψυχολογίας έχει αποδείξει επιστημονικά ότι τα φωτεινά χρώματα είναι ικανά να μας φτιάξουν τη διάθεση!

Τώρα πια, αρκετοί από αυτούς πιστεύουν ότι τα χρώματα έχουν τη δύναμη όχι μόνο να προκαλέσουν συναισθηματικές αντιδράσεις αλλά επιπλέον, να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεση και την ευεξία μας. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε το χρώμα, αντίθετα το «νιώθουμε».

Το κόκκινο χρώμα στη συγκριμένη περίπτωση μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας ανεβάζει τη διάθεση. Προκαλεί μια θετική αίσθηση όπως, ζεστασιά και άνεση. Μας τονώνει και δημιουργεί εγρήγορση, αυξάνοντας τους καρδιακούς χτύπους. Στην Κίνα συμβολίζει την τύχη και στην Ινδία την αγνότητα.

Ερευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να φορούν κόκκινο έχουν ενεργή συμμετοχή σε όλα, λειτουργούν με πάθος, είναι αυτάρκεις και ηγετικοί, ανυπόμονοι και ορεξάτοι για τη ζωή!

Επομένως ήρθε η ώρα να εντάξεις κι εσύ στην γκαρνταρόμπα και στην καθημερινότητα σου το κόκκινο. Το χρώμα αυτό θα αναδείξει το πρόσωπό σου και σίγουρα δεν θα περάσεις απαρατήρητη. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να περιμένεις έναν γάμο, ένα πάρτι αλλά ούτε τα γενέθλια σου για να κλέψεις τις εντυπώσεις. Μπορείς να το κάνεις αυτό καθημερινά. Στην δουλειά, στην βόλτα με τις φίλες σου, ακόμη και στο σινεμά.

Ρίξε κόκκινο στην ζωή σου λοιπόν!

bovary.gr

Αφηστε καποιο σχολιο