Στιγμές που χρειάζεται να πεις Time Out

  • Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 18:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Το "time out" εκτός από δημοφιλής μπασκετικός όρος, μπορεί να περιγράψει και πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας, όπου ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λέξη που να μπορεί να εκφράσει απόλυτα πώς νιώθουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα θέλαμε να πάρουμε λίγο το χρόνο μας και να συσκεφθούμε - μετά του εαυτού μας ή και άλλων προσώπων του περιβάλλοντός μας.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει παλιότερα και η Britney όταν "τρελάθηκε" για χάρη ενός αγοριού. Κάπου στο 2.10, αποφασίζει να πάρει το χρόνο της και διατάζει ένα τρανταχτό "Stop", για να σκεφτεί όλα όσα έγιναν και να ξαναξεκινήσει λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Για να μη χρειαστεί να φέρω κι άλλα παραδείγματα από την pop κουλτούρα των 90's, θέλω να πιστεύω ότι έχεις καταλάβει τι εννοώ όταν μιλάω για την ανάγκη μας για "time out". Είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους αθλητικούς όρους που βρίσκει τέτοια ουσιαστική εφαρμογή στη ζωή μιας γυναίκας. Οι καταστάσεις που μπορεί να μας ωθήσουν στο να ζητήσουμε από τον διαιτητή "time out"; Πολλές και διαφορετικής αξίας. Στην περίπτωση όμως που δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος, μπορείς να μπεις στο olagiatokalathi.gr. Eκεί θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις.

 

1. Όταν βαλτώνει η σχέση σου
Αγαπιέστε, είστε μαζί καιρό, συγκατοικείτε, είχε κάνει όνειρα για σας, αλλά κάτι δεν τραβάει. Μέρα με τη μέρα νιώθεις να βαλτώνετε όλο και πιο πολύ, αλλά δεν μπορείς να το συζητήσεις και να προσθέσεις ακόμα ένα πρόβλημα στο καλάθισου.
TIME OUT
Πάρε τον χρόνο σου, μείνε μερικές μέρες στην κολλητή σου προφασιζόμενη κάποιο δικό της πρόβλημα και σκέψου τι είναι αυτό που φταίει. Γύρνα πίσω έτοιμη να το συζητήσεις κι όχι να καταθέσεις την όποια απόφαση έχεις πάρει μόνη σου.

 

2. Όταν σου λέει ότι θα είναι εκεί σε μία ώρα
Του είπες ότι την Πέμπτη τον περιμένεις στο σπίτι σου, αλλά δεν είχε φανεί, οπότε γυρνάς από το γυμναστήριο και αράζεις στον καναπέ μέχρι να σε ξεχάσει η ύπαρξη. Κι όμως, 8.30 σου στέλνει μήνυμα: "Ισχύει η πρόταση; Να είμαι εκεί στις 9.30;". Φυσικά και δε θα πεις όχι, αλλά τι προλαβαίνεις να κάνεις σε μια ώρα;
TIME OUT
Προλαβαίνεις τα πάντα: γρήγορο ντους, dry shampoo ή εμφάνιση με wet look, ένα ελαφρύ μακιγιάζ και μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γιατί ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι. Πετάξου μέχρι τα LIDL και θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. 

 

3. Όταν έχεις βαρεθεί τη δουλειά σου
Νιώθεις πως δεν έχεις άλλα να μάθεις, αλλά ούτε και να δώσεις. Πλέον το οκτάωρό σου δεν είναι καθόλου δημιουργικό, ενώ έχεις βαρεθεί να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους κάθε μέρα. Θες ξεκάθαρα μια αλλαγή.
ΤΙΜΕ ΟUT
Άσε τις βεβιασμένες κινήσεις και μην πάρεις κάποια απόφαση προτού το σκεφτείς καλά και ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά. Σε αυτό το time out θα χρειαστείς οπωσδήποτε τη βοήθεια του περιβάλλοντός σου, ώστε να αποφασίσετε μαζί για την καλύτερη δυνατή στρατηγική της επαγγελματικής σου πορείας.

 

4. Όταν σε πρήζει η κολλητή σου για το ίδιο θέμα
Την αγαπάς τη λατρεύεις, αλλά πόσες φορές να ακούσεις για τον πρώην που την παράτησε και του έστειλε και της έκανε ghosting και εξαφανίστηκε και μετά τον είδαν έξω με την γνωστή σας, εκείνη που δούλευε στο μπαρ της θείας της και TIME OUT.
Αυτό το time out δυστυχώς χρησιμεύει μόνο στο να πάρεις λίγα δευτερόλεπτα δικά σου πριν ξαναβυθιστείς στην επαναλαμβανόμενη μιζέρια που έχει βρει τη φίλη σου. Είναι καθήκον σου (όπως θα είναι και δικό της όταν έρθει η σειρά της) να την ακούσεις ξανά και ξανά, παρόλο που δε θα υπάρξει καμία έκπληξη στα όσα θα πει. Πες της πως σε καλούν και βάλτην για λίγο στην αναμονή ή σήκω να πας στην τουαλέτα, ώστε να επανέλθει ο εγκέφαλος στα φυσιολογικά του και να τα πάρουμε όλα από την αρχή.

 

5. Όταν στερείσαι για να φτιάξεις κορμί
Ψητό σαλάτα - όσπρια - φρούτα - κινόα - ψάρι - στέβια - κι έρχομαι να σε ρωτήσω ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΑΥΤΗ; Ρητορική η ερώτηση και γι' αυτό θα απαντήσω μόνη "Όχι". Ειδικά όταν παρ' όλη την προσπάθειά σου, η ζυγαριά δε σου κάνει τη χάρη να δείξει λιγότερα κιλά κι εσύ συνεχίζεις να υποφέρεις και να ξυπνάς στη μέση της νύχτας επειδή έβλεπες να έρχονται κατά πάνω σου σοκολατένια κέικ και βάφλες με παγωτό.
TIME OUT
Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Μην καταπιέζεσαι και παθαίνεις κατάθλιψη προκειμένου να αδυνατίσεις. Αν θέλεις πραγματικά να το πετύχεις, πρέπει να το προσπαθήσεις μόνο όταν θα νιώθεις έτοιμη και σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, ώστε να μη νιώθεις πως στερείσαι, αλλά ότι αλλάζεις τον τρόπο που τρέφεσαι προκειμένου να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Κάνε ένα time out από την καταπιεστική δίαιτα, φάε και μάθε να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, για να πετύχεις τον στόχο σου και να μην τρέχεις πίσω από τους παγωτατζήδες.

 

6. Όταν έχει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ
Αν δεν ανήκεις στην δακτυλοδεικτούμενη κατηγορία γυναικών που απολαμβάνει να παρακολουθεί μαραθώνιους μπάσκετ κάθε που έχει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τότε ξέρεις τι Γολγοθά πρέπει να ανέβεις αυτές τις μέρες: να κάνεις ησυχία, να μην τον ενοχλείς, να μην περνάς μπροστά από την τηλεόραση, να μην κανονίζεις να βγείτε, να μην επικοινωνείτε μεταξύ σας.
TIME OUT
Όση ώρα διαρκεί το πραγματικό time out του παιχνιδιού, εσύ μπορείς να μπεις στο olagiatokalathi.gr, να μάθεις τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι μπασκετικοί όροι που σου αραδειάζει όσο τρώτε, και αν είσαι αρκετά τυχερή, μπορεί να κερδίσεις και πολλά λίτρα μπύρας προκειμένου να τις πιείτε μαζί με τον αγαπημένο σου (είτε για να το αντέξεις, είτε για να το παρακολουθήσεις ευχάριστα, είτε για να την κάνεις μάσκα προσώπου, αμέ). Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και μπορεί να βάλεις τρίποντο στην καρδιά του.

 

Πηγή: ladylike