Το συναυλιακό μιούζικαλ "Ερωτόκριτος" του Δημήτρη Μαραμή στην Κρήτη

Το συναυλιακό μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου, παρουσιάζουν στην Κρήτη η Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρχάνων-Αστερουσίων.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στις Αρχάνες , στον αύλειο χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στις 19 του μήνα στο Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ρεθύμνου (Αίθουσα Πρεβελάκη). Η ώρα έναρξης είναι 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. O “Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή ως ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 2016/17, εγκαινιάζοντας ως πρώτη μεγάλη παραγωγή την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Το έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό που το παρακολούθησε στις εξαντλημένες από εισιτήρια παραστάσεις του. Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (Βέροια), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), στο Κάστρο των Ιωαννίνων (Ιωάννινα), στο Aegean Arts Festival και στο Μουσείο Καζαντζάκη (Κρήτη), στους ιστορικούς πύργους της Μάνης και στα Αρχαία Ρωμαϊκά Θέατρα στην Κω και στην Πάτρα. Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου η Εθνική Λυρική Σκηνή προγραμμάτισε το ανέβασμα του “Ερωτόκριτου” στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο “Ερωτόκριτος” έρχεται στην Κρήτη με ένα δυναμικό σχήμα καταξιωμένων, νέων ερμηνευτών: Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτο), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), Κωστή Μαυρογένη (Ρήγα) και ένα τετραμελές μουσικό σχήμα με τον συνθέτη στο πιάνο και στη διεύθυνση.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues και Jazz χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τη δύναμη της ερωτικής πίστης στις ανατροπές της ζωής.

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου, Κωστής Μαυρογένης. Τετραμελές μουσικό σχήμα με τον συνθέτη στο πιάνο και στη διεύθυνση.

Αφηστε καποιο σχολιο