Μουσικοθεατρική παράσταση με συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Ηρακλείου

Με μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου  συνεχίζεται το Σάββατο το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

 

 

Σάββατο, 9/9/2017, Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις, 20:30 μ.μ.

"Μουσικό θέαμα με φωνή, σαξόφωνο, βιολί και πιάνο".

Ένα σαξόφωνο, ένα πιάνο, ένα βιολί και η φωνή ενός δυστυχισμένου κλόουν που διηγείται τη θλιβερή ιστορία του. Η μπαλάντα για σαξόφωνο και ορχήστρα, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 19η Μαΐου, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ηχογραφημένη με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, βραβεύτηκε από το Fono Forum, ως ο δίσκος της χρονιάς για σαξόφωνο.

Το έργο του Henri Tomasi βασίζεται στο ποίημα της συζύγου του, της Suzanne Mallard. Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για το έργο με τις ωραιότερες μελωδίες για σαξόφωνο. Η ιστορία, διασκευασμένη από τον Θεόδωρο Κερκέζο, καθ΄υπόδειξιν του καθηγητή του, αλλά και φίλου του συνθέτη, JeanMarie Londeix, γοητεύει και συγκινεί. Η προβολή που θα παρακολουθήσουμε στην οθόνη, αλλά και η εξαίρετη παντομίμα του κλόουν επί σκηνής, ζωντανεύουν την ιστορία, κάνοντας τον θεατή κοινωνό μιας πικρής μουσικοθεατρικής παράστασης, την οποία γλυκαίνει η συμμετοχή της νεοσύστατης Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.Στο δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές, ένα πρόγραμμα γεμάτο νοσταλγία.

 

 

 

Αφηστε καποιο σχολιο