Τυφλός σέρφερ δαμάζει τα κύματα (φωτο - βίντεο)

  • Saturday, 9 September 2017 09:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Ο Derek Rabelo δεν είναι ο μόνος σέρφερ στον κόσμο που δαμάζει τα κύματα στο Pipeline της Χαβάης χρησιμοποιώντας όλες τις άλλες αισθήσεις του πλην της όρασης. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι τελείως τυφλός. Όταν ο Derek γεννήθηκε, πριν από 24 χρόνια, ο πατέρας ονειρευόταν ότι ο γιος του θα κληρονομούσε το ταλέντο του θείου του, που ήταν επαγγελματίας στο σερφ, και θα πήγαινε στην κορυφή του αθλήματος.

Δυστυχώς, ο Derek γεννήθηκε τελείως τυφλός εξαιτίας του συγγενούς γλαυκώματος, ωστόσο, αυτό δεν έδειξε να πτοεί κανέναν, ούτε τον μικρό ούτε την οικογένειά του. Στην ηλικία των 2 ετών, ο μικρός Derek πήρε το πρώτο του σερφ και οι παραλίες του Guarapari στη Βραζιλία έγιναν το… σπίτι του. Είχε το σέρφινγκ στο αίμα του, ο πατέρας του ήταν δίπλα του και του δίδασκε τα βασικά, ενώ τον ενθάρρυνε συνέχεια.

Όλοι του είπαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που έκανε αλλά ο ίδιος ενεργοποίησε όλες τις άλλες αισθήσεις του για να δαμάζει με ευκολία πλέον τα κύματα. Μάλιστα τα κύματα στο Pipeline της Χαβάης είναι από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα και πολλοί αρτιμελείς σέρφερ δεν τολμούν καν να δοκιμάσουν… “Ακούω τον ωκεανό και τον νιώθω», είπε ο Ντερέκ.

“Και κύμα κάνει διαφορετικούς θορύβους. Έτσι, μπορώ να αποφασίσω σε ποια πλευρά του κύματος πρέπει να σερφάρω τη συγκεκριμένη στιγμή. Εάν έχετε ένα όνειρο, πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να το κάνετε. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ισχυρές αισθήσεις που δόθηκαν από τον Θεό. Χρησιμοποιήστε τες με πάθος και επιμονή”, συμπλήρωσε.

perierga.gr

Αφηστε καποιο σχολιο