Κανόνες για να απλώνετε τα ρούχα - Γιατί και το "άπλωμα" είναι ... τέχνη

  • Saturday, 9 September 2017 09:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Γνωρίζεις πώς ακριβώς πρέπει να απλώνεις τα ρούχα σου;

Δεν είναι μόνο το σιδέρωμα «τέχνη». Δεν είναι μόνο το πλύσιμο που κρύβει μυστικά και tips. Θέλει και το άπλωμα των ρούχων τον τρόπο του, γι’ αυτό βρήκαμε για εσένα πώς πρέπει να τα κρεμάς στην απλώστρα για να σιδερώνονται πιο εύκολα. Διάβασε από κάτω πέντε μυστικά μόνο για τις καλές νοικοκυρές!

1. Τα μπλουζάκια και τα φανελάκια τα απλώνουμε πάντα από τις άκρες και ποτέ από τους ώμους.

2. Δεν τα διπλώνουμε όταν τα απλώνουμε στο σχοινί ή στην απλώστρα, καθώς αργούν να στεγνώσουν και «τσακίζουν» στη μέση γεγονός που δυσκολεύει το σιδέρωμα.

3. Για να μην είναι τσαλακωμένα τα ρούχα όταν τα απλώνουμε, προσέχουμε να μην βάζουμε πολλά ρούχα στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια της πλύσης.

4. Τα πουλόβερ δεν τα απλώνεις ποτέ γιατί ξεχειλώνουν. Τα τοποθετείς οριζόντια πάνω σε μια λεία επιφάνεια, όπως το τραπέζι του μπαλκονιού, αφού έχει βάλει από κάτω μια πετσέτα για να απορροφά τα νερά.

5. Τα τζιν είναι «άγρια» και σκληρά μετά το στέγνωμα. Για να το αλλάξεις αυτό και να τα απλώνεις χωρίς να χρειάζεται αν σκεφτείς παραπάνω, πρόσθεσε με το που αρχίσει η διαδικασία του ξεβγάλματος στο πλυντήριο, ένα φλιτζάνι άσπρο ξύδι.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Αφηστε καποιο σχολιο