Είχε ... το χάζι της η κυρία, αλλά μήπως να σταματούσαμε εδώ;

  • Παρασκευή, 8 Σεπτέμβριος 2017 12:15
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Kάποια πράγματα έχουν το χάζι τους, όπως θα λεγε κι γιαγιά μου. Και δεν ξέρω από που έβγαινε η λέξη χάζι αλλά αν παρακολουθήσω όλο αυτό που γίνεται από την ώρα που η πρώτη κυρία της Γαλλίας πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα, μάλλον βγαίνει από το ρήμα χαζεύω.

Της Μαρίας Καλλέργη

Γιατί πραγματικά χαζέψαμε, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και πολίτες να παρακολουθούμε, όχι την ουσία της επίσκεψης Μακρόν στην Ελλάδα, που κι αυτή αμφισβητούμενη είναι, αλλά την πρώτη κυρία. Ναι είναι η ίδια κυρία που σύσσωμη η Ευρώπη την “πέρασε γεννές δεκατέσσερις” γιατί “τόλμησε” να είναι μεγαλύτερη από το σύζυγο της, κάνοντας επιμελώς τα “στραβά μάτια” ή και επιβραβεύοντας και ζηλεύοντας κάποιες φορές όταν ο άνδρας ήταν ο μεγαλύτερος.

Τώρα λοιπόν ξαφνικά ανακαλύψαμε την ... κομψότητα της, λες και δε ξέραμε ότι στη Γαλλία οι γυναίκες είναι κομψές και επιμελούνται ιδιαιτέρως την εμφάνιση τους. Και τα είδαμε, και τα παρατηρήσαμε και τα καταγράψαμε όλες.Τις κομψότατες γόβες Louis Vuitton, που όμως τις άλλαξε με μαύρες εσπαντρίγιες για να ανέβει στην Ακρόπολη, τις ασορτί τσάντες, τα λευκά, τα ασπρόμαυρα και τα κόκκινα φιρμάτα ρούχα της. To ... lifestyle του ντυσίματος της τροφοδότησε και η ίδια αλλάζοντας συνέχεια ρούχα, παπούτσια, τσάντες και κοσμήμτα επιδιδόμενη σε ένα αγώνα δρόμου για να έχει την κατάλληλη εμφάνιση για κάθε περίσταση.

Κι ασχοληθήκαμε όλοι πολύ. Καλά το κάναμε αν μας βοήθησε και το ελάχιστο να ελαφρύνουμε τη βαριά καθημερινότητα μας. Αν όμως η περίπτωση της ξύπνησε εκείνα τα παλιά παραμύθια με τα φτωχοκόριτσα που γίνονται πριγκίπισσες, κυρίες μου ώρα να ξυπνήσοουμε. Το παραμύθι τέλειωσε εδώ. Οι υποχρεώσεις “τρέχουν” όπως και οι λογαριασμοί.

Στο κάτω κάτω, αρκετά χαζέψαμε. Κι ελπίζω απλώς το χάζεμα είναι πραγματικά το παρατηρήσαμε και κάναμε χάζι (χιούμορ ίσως) και όχι χαζέψαμε, “το χάσαμε”, ή κοινώς “λαλήσαμε”.