Κονσέρτο με φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα κι ... ένα παλιό ραδιόφωνο στο Ιστορικό Μουσείο

  • Παρασκευή, 8 Σεπτέμβριος 2017 07:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Το πιο πρόσφατο project του με τίτλο Faflagos παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ο μουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων Μiscelanea Guitar Quartet και Dr.Opin (φωνή, στίχοι, σύνθεση). Η συναυλία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα πειραματικό σόλο κονσέρτο με φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα κι ένα παλιό ραδιόφωνο, με επιρροές από το γαλλικό Chanson, το αγγλικό New Wave, το αμερικάνικο Post-Punk, το ελληνικό Νέο Κύμα, τη Ska και Calypso της Καραϊβικής, την Bossa Nova της Βραζιλίας, τα Valses της Βενεζουέλας και το Flamenco της Ισπανίας.

Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης «Ο Φαφλάγκος είναι ένας μαγευτικός κόλπος του νότιου Κρητικού Πελάγους δυτικά της αρχαίας Σιδωνίας. Τόπος ανατολής και δύσης, αναχώρησης κι επιστροφής, τόπος όπου σχηματίστηκε ο κύριος κορμός αυτών των σόλο εμφανίσεών μου τις οποίες δεν θα μπορούσα να ονομάσω διαφορετικά παρά Faflagos.

Περιλαμβάνονται δικά μου τραγούδια και μελωδίες που γεννήθηκαν από έντονη εσωτερική μου ανάγκη αλλά και για τις ανάγκες παραστάσεων του θεάτρου Toihaus, νέες εκδοχές τραγουδιών των Dr.Opin, συνθέσεις του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας, μουσική του 17ου αιώνα από την Ιταλία, αλλά και τραγούδια αγαπημένων μουσικών όπως του Tom Waits, του Leonard Cohen, του Joseph Kosma, του Μίκη Θεοδωράκη, του Δημήτρη Λάγιου, του Δήμου Μούτση, του Λουκιανού Κηλαηδόνη κ.ά.».

Είσοδος: 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Ηράκλειο.

Info: (+30) 2810-283219, Εσωτ. 101. | www.historical-museum.gr