Τα βιολιά "επέστρεψαν" στο Θραψανό κι έγιναν ... βιβλίο

  • Friday, 8 September 2017 11:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

«Θραψανιώτικα… Μαρίνος Καπαρουνάκης, Βιολάτορας- Αγγειοπλάστης» είναι ο τίτλος της 13ης κατά σειρά έκδοσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδος- Δ.Ο.Π.Α.Π. που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Θραψανού.

Παράλληλα, θα γίνει μουσική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν ο Βαγγέλης Βαρδάκης (βιολί), ο Κωστής Αβυσσινός (λαούτο), ο Μανώλης Πετρουγάκης (βιολί), και ο Κωστής Κοτρωνάκης (βιολί). Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία του Πολιτιστικού συλλόγου Θραψανού.

«Για την Κρήτη, ιδιαίτερα, η μουσική, ο χορός και τα τραγούδια της είναι η ίδια η ζωή της, αποτελούν, μαζί με την «κρητική λεβεντιά», το στίγμα και την αιώνια ταυτότητά της», αναφέρει, στο χαιρετισμό του στο βιβλίο ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

«Ευτυχώς υπάρχουν στην Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αρκετοί νέοι λυράρηδες, που με σεβασμό πορεύονται στα δυσπρόσιτα στους πολλούς, όσο αφορά τη μουσική τεχνική, μονοπάτια της αυστηρά παραδοσιακής κρητικής μουσικής παράδοσης, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου», αναφέρουν οι Μανώλης και Όρσα Βεληβασάκη από το Ίδρυμα «Πολιτισμική Κρήτη».

Αφηστε καποιο σχολιο