Τροφές για αδυνάτισμα σύμφωνα με το σωματότυπό σου

Όλα τα σώματα είναι μοναδικά και όμορφα, αλλά έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν βάρος σε ορισμένα σημεία του σώματος τους;

Μερικές γυναίκες έχουν την τάση να παίρνουν βάρος στη μέση τους, και άλλες στους γοφούς. Όλες έχουμε τις προβληματικές μας περιοχές και θέματα με το βάρος μας, βασισμένα στο σωματότυπο μας. Σήμερα θα σας αναφέρουμε ποια φαγητά είναι τα καλύτερα για εσάς, ώστε να χάσετε βάρος και να παραμείνετε υγιείς.

Τετράγωνο

Ο συγκεκριμένος τύπος σώματος χαρακτηρίζεται από απροσδιόριστη μέση.

Παρόλο που δεν παίρνεις εύκολα βάρος, θα πρέπει να τρώς φαγητά με υγιή λίπη ( όπως αβοκάντο, αμύγδαλα, σολομό κτλ) και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης. Να θυμάσαι ότι όσο αδύνατη και αν είσαι, είναι σημαντικό να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή. Οπότε φρόντισε να μην τρως αρκετά γλυκά και φαγητό απ΄έξω.

Μήλο

Εάν αυτός είναι ο τύπος σώματος σου, έχεις την τάση να παίρνεις κιλά στην περιοχή της μέσης. Η καλύτερη λοιπόν διατροφή για εσένα είναι λίγα και μικρά γεύματα.

Πρέπει δηλαδή να τρώς έξι φορές την ημέρα, αλλά να μειώσεις τις μερίδες σου. Κατανάλωσε φαγητά πλούσια σε ίνες, φρούτα, λαχανικά και βιταμίνη C. Αν τρως γιαούρτια, φρόντισε να σε βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης σου. Θα πρέπει να αποφεύγεις φαγητά που προκαλούν πρήξιμο, όπως fast food, ψωμί και συγκεκριμένα λαχανικά.

Αχλάδι

Το σώμα αχλάδι χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερους γοφούς σε σχέση με το στήθος.

Οι γυναίκες με το συγκεκριμένο σωματότυπο παίρνουν βάρος στο συγκεκριμένο σημείο και ίσως έχουν συχνά κατακράτηση υγρών. Μπορείς να καταναλώσεις άφοβα κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και φαγητά υψηλά σε πρωτεϊνη. Φρούτα όπως το καρπούζι ή ο ανανάς είναι τέλεια για εσένα, καθώς καθαρίζουν το σώμα σου από τις τοξίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την επιβράδυνση του μεταβολισμού σου. Συνδύασε τα ιδανικά με πράσινο τσάι. Τέλος απέφυγε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Κλεψύδρα

Ενώ είναι ο πιο επιθυμητός τύπος σώματος, η γυναίκα με το σώμα κλεψύδρα έχει την τάση να παίρνει βάρος σε όλο της το σώμα και έχει έλλειψη μυικής μάζας.

Έχει περισσότερο ρίσκο να έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οπότε καλό είναι να επιλέγει φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης καλό θα είναι να καταναλώνει έξι μικρά γεύματα τη μέρα. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μπορείς να φας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και να καταναλώσεις υγιή λίπη από άπαχες πρωτεΐνες.

 

 

 

  • brightside.me