Ταινίες βασισμένες σε βιβλία που το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Σχεδόν πάντα ένα βιβλίο είναι καλύτερο από την ταινία  και αυτό μπορούν σίγουρα να μας το επιβεβαιώσουν οι «οπαδοί» του J. R. R. Tolkien. Υπάρχουν όμως και κάποιες (ελάχιστες) φορές που συμβαίνει το αντίθετο. Το σενάριο, η παραγωγή, η σκηνοθεσία, η ηθοποιία κ.α. μπορεί να συντελέσουν ώστε να δημιουργήσουν καλύτερες εικόνες ή συναισθήματα απ’ ότι είχαμε φανταστεί διαβάζοντας το βιβλίο.

Παρακάτω σας αναφέρουμε τις δικές μας αγαπημένες ταινίες που ήταν καλύτερες από το βιβλίο:

 

1. Gone Girl (2014)
Ας αρχίσουμε με μια αμφιλεγόμενη επιλογή. Η Gillian Flynn με το βιβλίο της Gone Girl που μαζί με τα Sharp Objects και Dark Places θα έλεγε κανείς ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ μυθιστορημάτων τρόμου, έγραψε και το σενάριο για την ταινία για να μην αλλοιωθεί το έργο της. Μαζί με τον Ντέιβιντ Φίντσερ, δημιούργησαν κάτι που κανείς τους δεν είχε φανταστεί. Να δώσουμε και τα εύσημα στον Ben Affleck ο οποίος σε όλη την ταινία πάντα φαίνεται να κρύβει ένα μυστικό πίσω από το χαμόγελό του.

 

2. Bridget Jones’ Diary (2001)
Λυπάμαι πολύ που θα απογοητεύσω όλους τους οπαδούς του μυθιστορήματος της Helen Fielding , αλλά η ταινία είναι πιο γοητευτική. Ενώ η ηρωίδα του βιβλίου ήταν βαρετή και χωρίς τόλμη, η Renee Zellweger,  δίνει στην Bridget τη λάμψη που χρειάζεται και αξίζει. Ο Hugh Grant και ο Colin Firth ως συμπρωταγωνιστές βοήθησαν αρκετά για το τελικό αποτέλεσμα. Αν σας άρεσε η Bridget στο βιβλίο, στην ταινία θα την αγαπήσετε.

 

3. The Fault in Our Stars (2014)
Δύο ελκυστικά, νεαρά αστέρια του Hollywood (Shailene Woodley και Ansel Elgort) υποδύονται 2 άρρωστα παιδιά που ερωτεύονται. Μια ρεαλιστική εικόνα για το πώς θα αντιμετωπίσετε μια παρόμοια καταστροφική απώλεια. Και, με όλο τον σεβασμό στον συγγραφέα John Green, η 16χρονη ηρωίδα Hazel Grace Lancaster δεν μιλάει σαν ένας διανοούμενος 30 ετών.

 

4. The Devil Wears Prada (2006)
Αυτή η ταινία είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η Meryl Streep είναι μια από τις καλύτερες ηθοποιούς.  Μετατρέπει μια κακιά , αδίστακτη, υπερβολικά απαιτητική αρχισυντάκτρια ενός περιοδικού μόδας – σε μια νόστιμη και απολύτως επιθυμητή απεικόνιση μιας γυναίκας υψηλής ισχύος. Η Miranda Priestley γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και το ζητά χωρίς να αυξάνει τον τόνο της φωνής της. Η συγγραφέας και πρώην υπάλληλος του Vogue, Lauren Weisberger, χρωστάει την επιτυχία της στην Streep.

 

5. Room (2015)
Κάποιοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να διαβάσουν το βιβλίο πόσο μάλλον να δουν την ταινία. Η Emma Donoghue έδωσε μια πολύ άγρια περιγραφή της ζωής μιας αιχμάλωτης γυναίκας που μεγάλωσε ένα παιδί μέσα σε ένα δωμάτιο. Η ταινία, που γράφτηκε επίσης από την Donoghue, ήταν ακόμη πιο ξερή , όμως ο σκηνοθέτης Lenny Abrahamson ήξερε ότι έπρεπε να δούμε τους  Ma και Jack να προσπαθούν να έχουν το ηθικό τους ανεβασμένο και το έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια φανταστική Brie Larson που κέρδισε δίκαια το Oscar και ένας νεαρός  Jacob Tremblay που μας άφησε άφωνους.

 

6. The Help (2011)
Το μυθιστόρημα της Kathryn Stockett «The Help», μιλάει για τους αγώνες των Αφροαμερικανών υπηρετριών που εργάστηκαν στο Νότο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Η Viola Davis, η Emma Stone και η Octavia Spencer που έχουν κερδίσει όλες τους από ένα αγαλματίδιο, οδηγούν ένα ονειρικό γυναικείο cast κάνοντας τους χαρακτήρες αναλλοίωτους και εξαίρετους.

 

7. The Notebook (2004)
Ο Nicholas Sparks είναι ειδικός στην δημιουργία ιστοριών αγάπης και η ιστορία με τον φτωχό που αφιερώνει τη ζωή του για να κερδίσει το πλουσιοκόριτσο είναι μια από αυτές. Όμως ο ανεπανάληπτος Ryan Gosling και η Rachel McAdams μάγεψαν με τον ρομαντισμό τους τόσο που θα έλεγε κανείς ότι η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι για την Β΄εθνική.

 

Πηγή: tictactoe