Αυτές είναι οι νέες τάσεις που παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια διασκεψη ρομποτικής στην Κίνα

Κάθε χρόνο, οι εξελίξεις στην ρομποτική και τη μηχανική εμφανίζονται στην παγκόσμια διάσκεψη ρομπότ που πραγματοποιείται στο Πεκίνο της Κίνας.

Είναι μια ευκαιρία για τις εταιρείες και τους μαθητές να αποκαλύψουν τα προϊόντα και το λογισμικό που θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος - συμπεριλαμβανομένων των τεχνητών άκρων, των ανθρωποειδών ρομπότ και των animatronic σκύλων.

Ένας από τους πιο εικονικούς (και σουρεαλιστικούς) τρόπους χρήσης του AI είναι στα ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία απαιτούν από τους βοηθούς να εφαρμόζουν το μακιγιάζ τους όπως και σε κάποια σελέμπριτι.

Οι κατασκευαστές Drone παρουσίασαν μοντέλα που επικοινωνούσαν με τα καπάκια του κρανίου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ελέγχουν τις ιπτάμενες μηχανές μόνο με εγκεφαλικά σήματα.

Αλλά ίσως η πιο εξέχουσα τάση ήταν η σειρά προσωπικών βοηθητικών ρομπότ. Το Padbot T2 είναι μια ενημερωμένη έκδοση του αρχικού ρομπότ τηλεπαρουσιάσεων Padbot, κατασκευασμένου με  τον πιο φιλικό τρόπο προς το χρήστη.

Η ιατρική επιστήμη κερδίζει πολλά από την πρόοδο στα τεχνητά μέλη. Το Kinfinity Glove, που αναπτύχθηκε από το γερμανικό αεροδιαστημικό κέντρο, δημιούργησε ένα κομψό, μηχανικό χέρι.

businessinsider.com