Ένα τέταρτο είδος σοκολάτας δημιούργησε Ελβετικός Οίκος και έχει ροζ χρώμα

Μια μεγάλη εταιρεία σοκολάτας μόλις ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα τέταρτο είδος σοκολάτας (μετά τη γάλακτος, την dark και την λευκή), τον πρώτο νέο τύπο που εμφανίζεται μετά από 80 χρόνια.  

Ο ελβετικός οίκος σοκολατοποιίας Barry Callebaut, λέει ότι χρησιμοποίησε τον ρουμπινί κόκκο κακάο για να δημιουργήσει ένα γλύκισμα με φρουτώδη γεύση και πλούσια υφή.  

Η νέα σοκολάτα, που ονομάζεται Ruby με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση της αποτελεί τον τέταρτο τύπο που θα έχει δημιουργηθεί μετά τη λευκή έκδοση που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1930. Η εταιρία ελπίζει ότι θα κάνει μια τεράστια επιτυχία μεταξύ των millennials και των φανατικών της σοκολάτας καθώς εισαγάγει μια νέα γεύση στο πιο δημοφιλές ίσως γλύκισμα του πλανήτη. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Barry Callebaut η νέα σοκολάτα θα προσφέρει μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, η οποία δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά. Έχοντας επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη ποικιλία κακάο για 13 χρόνια, η γεύση και ο χρωματισμός της σοκολάτας είναι απολύτως φυσικά χωρίς καμιά προσθήκη.   «

Η σοκολάτα Ruby είναι πολύ διαφορετική. Είναι αναζωογονητική και έχει μια ελαφριά, κρεμώδη υφή», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας της σοκολάτας και συντάκτης της βιοτεχνίας της κλασσικής βιβλιοθήκης Kennedy Angus Kennedy. «Έχει τόσο ελαφριά και φρουτώδη γεύση που δεν καταλαβαίνεις ότι μασουλάς τη μια σοκολάτα μετά την άλλη, οπότε σημαίνει ότι καταναλωτές θα μπορούν να τρώνε περισσότερο από τα άλλα παραδοσιακά είδη σοκολάτας. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό εξαρτάται από τη γνώμη του καθενός», προσθέτει ο ίδιος.  

Το μόνο που απομένει είναι να διαπιστωθεί και πρακτικά αν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη διαφημιστικό κόλπο ή τον προάγγελο ενός νέου τύπου σοκολάτας εξίσου διαδεδομένο με τις υπόλοιπες. Όπως και να έχει όμως το γεγονός πως παράγεται από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή προϊόντων σοκολάτας και κακάο είναι ενθαρρυντικό. 

Πηγή: www.lifo.gr