Δίκτυο αλληλοβοήθειας από το Δήμο Ηρακλείου και το Χαμόγελο του παιδιού

  • Τετάρτη, 6 Σεπτέμβριος 2017 08:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Συνάντηση με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο είχε το πρωί της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές η αναγκαιότητα στενής συνεργασίας ανάμεσα στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και το «Χαμόγελο».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να υπάρξει νέα ενημερωτική συνάντηση των στελεχών του «Χαμόγελου» στο Ηράκλειο με τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου προκειμένου να αναπτυχθεί ένα οργανωμένο δίκτυο επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, η Αντιδήμαρχος συνεχάρη τον κ. Γιαννόπουλο για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί το «Χαμόγελο» και τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι δίπλα στον οργανισμό σε οτιδήποτε χρειαστεί. Ο κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του την ενημέρωσε ότι το «Σπίτι του Χαμόγελου» που ετοιμάζεται στο Ηράκλειο θα έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να φιλοξενεί και παιδιά – θύματα βίας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου Φανούρης Οικονομάκης και τα στελέχη του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στην Κρήτη του «Χαμόγελου του Παιδιού», Φωτεινή Παπαδάτου (ψυχολόγος) και Δέσποινα Ανουσάκη (κοινωνική λειτουργός).