7 με 10 Σεπτεμβρίου το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

  • Τρίτη, 5 Σεπτέμβριος 2017 18:11
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας, είναι η ελαιοκομία και η προβατοτροφία ως δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκέσει το συνέδριο θα αναζητηθούν τα στοιχεία εκείνα και οι τεχνικές που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελιάς και των προβάτων αλλά και η σύνδεσή τους με το συνολικά προσφερόμενο τοπικό προϊόν που θα αποτελέσει την αιχμή της τοπικής πρότασης για την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυνεδριακές εκδηλώσεις με θέματα την ποιότητα του ελαιόλαδου, την ποιότητα της γραβιέρας καθώς και το θέμα του συνεργατισμού. Πρόκειται για θέματα επίκαιρα και σημαντικά για μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθεί και ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου ευρωπαίου νέου αγρότη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Πηγή: cretalive