Συνεχίζει το ταξίδι στην Ευρώπη η "Ασκητική" του θεάτρου Όμμα Στούντιο

  • Τρίτη, 5 Σεπτέμβριος 2017 08:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Συνεχίζει το «ταξίδι» της στην Ευρώπη η “Ασκητική” του θεάτρου Όμμα Στούντιο που από σήμερα ως την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Σεπτέμβρη, παρουσιάζεται στο Μοστάρ της Βοζνίας Ερζεγοβίνης, καλεσμένη από την ALDA (European Association for Local Democracy). Το φεστιβάλ γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καραβάνι η Συνέχεια», το οποίο έχει ως θέμα το θέατρο στην κοινότητα και το θέατρο Όμμα Στούντιο είναι συνδιοργανωτής.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις, την ερχόμενη Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη στο κήπο του Μουσείου του Βόζνιου λογοτέχνη Svetozara Corovica και την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη στην παλιά Ορθόδοξη Εκκλησία του Μόσταρ.

Θα προβληθεί, ακόμη, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των ηθοποιών και του σκηνοθέτη της παράστασης και του κοινού του Μόσταρ, για τον Καζαντζάκη και τα πιστεύω του, καθώς και την ανάλυση και το τρόπο δουλειάς του Θεάτρου Ομμα Στούντιο και της έρευνας που διεξάγει.

Η «Ασκητική», στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στη Σεβίλη της Ισπανίας προσκαλεσμένη του θεάτρου Αταλάγια στις 18 Οκτώβρη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Καραβάνι η συνέχεια”, στις 20 Οκτώβρη στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεατρικού Φεστιβάλ ΜΙΤΙN που διοργανώνει το θέατρο Αταλάγια.

Το θέατρο Ομμα Στούντιο ευχαριστεί την Κα Νίκη Σταύρου και τις εκδόσεις “Καζαντζάκη” για τη παραχώρηση των δικαιωμάτων των αποσπασμάτων του βιβλίου της “Ασκητικής” που ακούγονται στη παράσταση και το Μουσείο Καζαντζακη για τη παραχώρηση του ντοκιμαντέρ που προβάλλεται.

Έρευνα-Σκηνική Προσαρμογή: Αντώνης Διαμαντής
Παίρνουν μέρος οι: Ειρήνη Κουτσάκη,Κορίνα Αποστολοπούλου, Αντώνης Διαμαντής.