Συναυλία Τροπικής Μουσικής με τον Ross Daly στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

  • Τρίτη, 5 Σεπτέμβριος 2017 06:57
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»  συνεχίζεται την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου με συναυλία του Ross Daly στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

 

Τρίτη, 5/9/2017, Κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης”, 20:30 μ.μ.  

Συναυλία Τροπικής Μουσικής με τον   Ross Daly

Αυτή την ανοίκεια στο δυτικό αυτί μουσική με τα πολλά ονόματα, τη μουσική που ο κόσμος της εκτείνεται από τη δυτική Αφρική έως την Δυτική Κίνα, τη μουσική με τις διαφορετικές παραδόσεις που μοιάζουν μεταξύ τους αλληλένδετες, θα απολαύσουμε απόψε. Στην Αραβική και Τουρκική παράδοση την αποκαλούν Μακάμ, στην Ινδία Ράγκα, οι Αρχαίοι Έλληνες  την έλεγαν Τρόπους και οι Βυζαντινοί Ήχους. Αλλιώτικα ακούσματα, που μας εκπλήσσουν γιατί μέσα από υπόγειες και αόρατες διαδρομές  μοιάζουν να επιστρέφουν σε μας, σαν να ήταν πάντοτε δικά μας.

Η Κρήτη, με πολιτιστικούς συνδέσμους και καλές σχέσεις με Ανατολή και Δύση, Βορά και Νότο, είναι η ιδανική τοποθεσία να φιλοξενεί με ευγένεια, διακριτικότητα και σεμνότητα, έναν τέτοιο πολύπλευρο [μουσικό] διάλογο, που είναι τόσο απαραίτητος για τη συνέχιση της πολιτιστικής ακεραιότητας και βιωσιμότητας όλων,  λέει ο Ross Daly. Δέκα πέντε μουσικοί προερχόμενοι από τους κύκλους των σεμιναρίων του εργαστηρίου Τροπικής Σύνθεσης, του Μουσικού Εργαστηρίου “Λαβύρινθος”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ross Daly,  θα είναι το όχημα γι’ αυτό το μουσικό ταξίδι, που θα μας πάει να γνωρίσουμε τόπους, μουσικές και όργανα αλλιώτικα, μα και δικά μας. Νέα παιδιά με ανοιχτούς ορίζοντες, με μουσική παιδεία,  υπό την καθοδήγηση ενός σπεσιαλίστα στο είδος, σε μια βραδιά με ήχους δικούς μας και «ξένους».