Ξεκίνησαν δύο κι έχουν φθάσει ... 27.500! - Εντυπωσιακή πορεία ομάδας που "έστησαν" δύο Κρητικές

  • Monday, 4 September 2017 20:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Όταν ξεκίνησε η ιστορία ήταν δύο η Κρις και η Βαλερύ, που έπιναν απογευματινό καφέ στο Ηράκλειο.  Αυτό έγινε πριν από μερικούς μήνες, όταν οι αδελφές Κρις και Βαλερύ Πόισον συζητούσαν εκνευρισμένες γιατί συμμετείχαν σε ομάδες γυναικών στο facebook, αλλά αρκετές φορές η κατάσταση ξέφευγε.

Η Βαλερύ, που μένει στην Αλικαρνασό,  έκανε την πρόταση να φτιάξουν δική τους ομάδα και η Κρις που ζει στην Τύλισσο αναρωτήθηκε “και ποιές θα έρθουν”. Η απάντηση της Βαλερύ ήταν αυτή που έδωσε και το όνομα στην ομάδα “Εμείς κι εμείς” εννοώντας τις φίλες που είχαν κι οι δύο στην πραγματικότα. Σήμερα πριν ακόμα κλείσει ένας χρόνος από το ξεκίνημα η ομάδα “Εμείς κι εμείς – Μόνο γυναίκες” έχει γίνει από μια μικρή παρέα, μια τεράστια παρέα, που ξεπερνά τα 27.500 μέλη.

Μιλώντας στην  Cretewoman η Κρις Πόισον, μητέρα τριων παιδιών, θα πει: “δεν περιμέναμε ποτέ αυτό που έγινε. Τα μέλη μας είναι χιλιάδες και αυξάνονται καθημερινά”.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως η ομάδα θέλει δουλειά για να τηρούνται οι κανόνες που έχουν τεθεί και να σβήνονται ποστ που χαλούν τη φυσιογνωμία της ομάδας ή προσβάλλουν τα μέλη της. Την ομάδα έχουν αναλάβει ξοδεύοντας πολύ από τον χρόνο τους η Κρις και η Βαλερύ ως διαχειρίστριες με την βοήθεια τεσσάρων ακόμα κοριτσιών που έχουν το ρόλο των συντονιστριών. Αυτές είναι η Πόπη Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Θεοδωράκη, Ιζαμπέλα Σκουλά και Κατερίνα Αντωνάκου.

 

Μια μεγάλη ... γειτονιά

Όπως λέει η Κρις η σελίδα είναι σαν μια μεγάλη γειτονιά όπου όλες οι γυναίκες μπαίνουν να πουν τον πόνο τους, να συζητήσουν τα προβλήματα τους, να ζητήσουν μια συμβουλή, να ανταλλάξουν απόψεις. Μπορούν να συζητήσουν με τις διαδυκτιακές φίλες του και πράγματα που ίσως δε θα μπορούσαν να συζητήσουν σε μια παρέα στη γειτονιά τους.

Από τα πράγματα που συνήθως απασχολούν τις γυναίκες της ομάδας είναι τα παιδιά τους και η οικογένεια τους αλλά και η ομορφιά τους, ο καλλωπισμός, η αγορά ρούχων, οι κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν μόνες τους ή να αγοράσουν από άλλες γυναίκες.

Ένας τρόπος με τον οποίο αυξήθηκε ο αριθμός των μελών της σελίδας ήταν τα δώρα που προσφέρουν φίλες, περιποιήσεις, νύχια ή και καλλυντικά τα οποία κληρώνονται. Προκειμένου να συμμετέχουν τα μέλη εγγράφουν ως μέλη, φίλες τους και έχουν μέσω εφαρμογής ένα αριθμό με τον οποίο συμμετέχουν στην κλήρωση. Η ίδια η εφαρμογή είναι που διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ευτράπελα και ... άντρες

Σε τόσες χιλιάδες μέλη δε λείπουν φυσικά τα ευτράπελα και τα περίεργα όπως λέει η Κρις, αφού αν και είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα είναι μόνο για γυναίκες αρκετές είναι οι φορές που έχουν επιχειρήσεις να μπουν άνδρες. Ωστόσο γρήγορα αποκαλύπτονται είτε με τον τρόπο που εκφράζονται, είτε με αυτά που λένε. Και τότε φυσικά “μπλοκάρονται” και διαγράφονται.

Επίσης διαγράφονται διαφημίσεις που δημοσιεύονται σε λάθος χρόνο, καθώς η δημοσίευση διαφημίσεων από τα μέλη, επιτρέπονται μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αλλά και κάποια μυνήματα που δημοσιεύονται στον τοίχο της ομάδας και ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας και της κοσμιότητας.

Συχνά οι διαχειρίστριες και οι συντονίστριες  καλούν τα μέλη να προσαρμόζονται στους κανόνες.

Ευχαριστίες και μέλη

Η Βαλερύ και η Κρις που δημιούργησαν την ομάδα έχουν γεννηθεί από μητέρα Κρουσανιώτισσα και πατέρα Αμερικανό έχουν παντρευτεί, έχουν παιδιά και ζει η Κρις στην Τύλισο και η Βαλερύ στην Αλικαρνασό. Τα μέλη της ομάδας τους προέρχονται από όλο τον κόσμο με το μεγαλύτερο φυσικά όγκο να είναι από το νομό Ηρακλείου, και αρκετά μέλη από Χανιά και Ιεράπετρα. Το μεγάλο αριθμό των μελών συμπληρώνουν γυναίκες από όλα τα μέρη της Κρήτης και την Ελλάδα ενώ υπάρχουν μέλη στη Γερμανία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Συχνά τα μέλη στέλνουν μηνύματα με τα οποία ευχαριστούν τις διαχειρίστριες γιατί με τις διαφημίσεις που δημοσιεύουν είδαν τις δουλειές τους να αυξάνονται και να επεκτείνονται, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, η πρώτη συνάντηση των μελών της ομάδας, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί.

 

1 Σχόλια

Αφηστε καποιο σχολιο