Ηθοποιοί που έχουν βγει από τα φώτα της δημοσιότητας

Είναι γεγονός το να κρατήσει ένας ηθοποιός το στάτους του αναλοιώτο με τα χρόνια είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και αμέτρητοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Σωστές επιλογές ρόλων, στάση ζωής, ταλέντο και φυσικά η λέγομενη «λάμψη» ή αλλιώς αυτό το περιβόητο «κάτι» που κάνει έναν ηθοποιό πετυχημένο με το πέρασμα του χρόνου. Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με μερικούς απ’ αυτούς  που ενώ έδειξαν τόσες προοπτικές, χάθηκαν άδοξα.

 

1.Lindsay Lohan
Ίσως είναι από τα πρώτα ονόματα που θα σου έρθουν στο μυαλό. Η Lohan κατάφερε από το μέγα teen idol της εποχής της να κατρακυλήσει με τόσο άσχημο τρόπο και γι΄αυτό δεν φταίει κανείς αλλός πέρα από την ίδια. Γεννηθήκε τo 1986 και είναι στο χώρο του θεάματος απο την τρυφερή ηλικία των τριών. Ακολούθησαν αμέτρητες  ταινίες που αγαπηθήκαν από το νεανικό κοινό, όπως Parent Trap, Freaky Friday, Mean Girlsκαι Herbie: Fully Loaded. Έκτοτε όμως η καριέρα της άρχισε σταδιακά να κατηφορίζει. Μια σειρά απο κακές επιλογές ταινιών (Just my Luck, I know who killed me ) και ο εθισμός της στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ έκαναν τη Lindsay αγνώριστη και  χωρίς καν να της δοθεί καμία ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της. Ακόμη τραβάει την προσοχή των μίντια, σαφώς με άπειρα σκάνδαλα, αλλά δυστυχώς το άστρο της έχει ξεθωριάσει διαπαντώς.

2. Josh Hartnett
Όλα μας έδειχναν πως ο Hartnett θα είναι ο επόμενος καρδιοκατακτητής του  Hollywood. Ο συνδυασμός  εμφάνισης και  ταλέντου που διαθέτει ο αμερικάνος ηθοποιός του άνοιξαν αμέτρητες πόρτες και συμμετoχές σε γνωστές ταινίες (Halloween H20: 20 Years Late, The Virgin Suicides, Black Hold Down, Sin City, 40 days and 40 nights) ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο αγαπημένος μας Josh έχει μείνει εκτός και όταν λέμε εκτός το εννοούμε. Το τι έφταιξε εδώ πραγματικά είναι ένα ερωτηματικό αν και ο 39χρόνος ηθοποιός συμμετείχε και σε πολύ κακές ταινίες. Εμείς, ωστόσο, ελπίζουμε να τον ξαναδούμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

3.Meg Ryan 
Η άλλοτε σταρ γνωστών ρομαντικών κομεντί όπως When Harry met Sally, Sleepless in Seattle, You ‘ve gotmail τα τελευταία χρόνια απουσιάζει αισθητά από το σινεμά. Μπορεί να χαρακτηρίστηκε ως απο τις πιο πετυχημένες ηθοποίους του ’90 και να απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεία , αλλά και από τότε έχει να μας δώσει κάτι αξιόλογο παρά μέτριες ταινίες. Φαίνεται όσο εύκολα ανεβαίνεις τόσο κατεβαίνεις.

4.Eddie Murphy
Ο Murphy κατάφερε στα 56 του να σημειώσει μια απόλυτα πετυχήμενη πορεία με αμέτρητα βραβεία και εισπρακτικές επιτυχίες που ξεπερνούν 6,6 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Δεν γίνεται να μην έχεις δει έστω μια ταινία του τα σαββατοκύριακα στο STAR και δεν γίνεται να μην σ’έχει κάνει να γελάσεις. Ενδεικτικά μερικές ταινίες του 48hrs,Trading Places, Beverly Hills Cop, Mulan, Shrek. Ωστόσο μετά τη συγκινητική του ερμηνεία στο Dreamgirls το 2007, που του χάρισε και τη μοναδική του υποψηφιότητα για όσκαρ, μας έχει προσφέρει μόνο κάκιστες ταινίες και έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλλον ο 56χρονος ηθοποιός δεν μπορεί να επαναφέρει τη δόξα του παρελθόντος.

5.Mara Wilson
Μια ακόμη ηθοποιό που δεν γίνεται να μην έχεις λατρέψει από την δεκαετία του ’90 είναι η Matilda ή αλλιώς Mara Wilson. Το παιδί-θαύμα που κέρδισε τη προσοχή με την τσαχπινιά του τόσο στο Mrs Doubtfire, όσο και στο Matilda, έκανε τους πάντες να πιστευουν πως μια μεγάλη και πετυχημένη καριέρα την περίμενε, ωστόσο τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. H Mara συμμετείχε σε άλλες 3 ταινίες  και σε μερικές τηλεοπτικές σειρές. Μετά από δική της επιλογή αποσύρθηκε και αφιερώθηκε στη μεγάλη της αγάπη το γράψιμο.

 Φυσικά αυτή η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί με εκατοντάδες ονόματα και αποτελεί ίσως μια μικρή αποδείξη του όσο μεγάλη επιτυχία κι αν γνωρίσεις κανείς δεν σου εγγυάται και το πόσο θα κρατήσει…

 

Πηγή: maxmag