Fight Club - Όσα δεν ξέραμε για την αγαπημένοι ταινία αντρών και γυναικών

  • Δευτέρα, 4 Σεπτέμβριος 2017 18:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

Μπορεί να έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, αλλά βλέπεται κάθε φορά με την ίδια ευχαρίστηση. Το λογοτεχνικό αριστούργημα-μανιφέστο του Τσακ Πόλανικ που μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, ανέδειξε τους Μπραντ Πιτ και Έντουαρτ Νόρτον σε αστέρες πρώτου μεγέθους, απέτυχε στο box-office και θεωρήθηκε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της χρονιάς διχάζοντας κοινό και κριτικούς. Σήμερα είναι καλτ.

Μια 4K έκδοση της ταινίας θα δει το φως της δημοσιότητας για όσους θέλουν να τιμήσουν την επέτειό της αλλά και εκείνους που ίσως δεν την έχουν δει, υπάρχουν άραγε πολλοί τέτοιοι; Η μυθική ταινία έχει μεγάλο παρασκήνιο. Αυτά είναι τα σενάρια που ευτυχώς δεν έπαιξαν, οι λεπτομέρειες και τα ντεσού από τα γυρίσματα.

 

Ο Πίτερ Τζάκσον υπήρξε ο πρώτος υποψήφιος σκηνοθέτης
Όταν αποφασίστηκε το πετυχημένο μυθιστόρημα να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, οι παραγωγοί ζήτησαν πρώτα από τον Πίτερ Τζάκσον να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας. Την εποχή εκείνη, ο κινηματογραφιστής δεν είχε γνωρίσει τη μεγάλη φήμη που απέκτησε μετά την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά ήταν κοντά καθώς ετοιμαζόταν να γυρίσει το πρώτο φιλμ «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού». Όταν οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, απευθύνθηκαν στον Ντάνι Μπόιλ ο οποίος ήταν απασχολημένος με τα γυρίσματα του «The Beach». Ακόμα και μέχρι τον Μπράιν Σίνγκερ έφτασαν, πριν καταλήξουν στον Ντέιβιντ Φίντσερ.  

Τα στούντιο ήθελαν τον Ράσελ Κρόου για το ρόλο του Τάιλερ Ντέρντεν
O Αυστραλός ηθοποιός ήταν διακαής πόθος της παραγωγής, μέχρι που ο Αρτ Λίνσον συνάντησε τον Μπραντ Πιτ και αποφασίστηκε να ανατεθεί ο ρόλος σε αυτόν.

...και τους Ματ Ντέιμον και Σον Πεν για το ρόλο του Αφηγητή
Οι δύο ηθοποιοί προτιμήθηκαν αρχικά για το ρόλο του Narrator που ανέλαβε τελικά ο Έντουαρτ Νόρτον. 

Ένα ολοκαίνουργιο Beetle της Volkswagen έγινε θρύψαλα. Γιατί;
Στο διάσημο μοντέλο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας οι Μπραντ Πιτ και Έντουαρτ Νόρτον βρήκαν το τέλειο παράδειγμα μάρκετινγκ της γενιάς των Baby Boomers και ζήτησαν να προστεθεί σε μια σκηνή καταστροφής, πιστεύοντας πως κολλούσε με τα αντικαταναλωτικά της μηνύματα.

Ο Μπραντ Πιτ δεν ήθελε να δουν οι γονείς του το «Fight Club»
Ο σταρ του Χόλιγουντ έχει εξομολογηθεί πως ήταν αρνητικός στο να πάνε οι γονείς του στο σινεμά, αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει. Άλλαξαν γνώμη όταν είδαν αυτή τη σκηνή.

Στα στελέχη του στούντιο δεν άρεσε η ταινία
Το τελικό αποτέλεσμα δεν έφερε ακριβώς χαμόγελο στους παραγωγούς των στούντιο, αλλάζοντας τη διαφημιστική καμπάνια που είχε σχεδιάσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ, προκειμένου να μειώσουν τις προβλεπόμενες απώλειες.

Οι Μπραντ Πιτ και Έντουαρτ Νόρτον ήταν πραγματικά μεθυσμένοι στη σκηνή του γκολφ
Οι δύο πρωταγωνιστές τα έτσουξαν στα γυρίσματα και η σκηνή όπου μεθυσμένοι παίζουν γκολφ είναι πέρα για πέρα αληθινή, γιατί ήταν λιάρδα.

O Τζάρεντ Λέτο aka Angel Face θα έπρεπε να φανεί ακόμα πιο χτυπημένος
Μια από τις αξιοσημείωτες περικοπές που έγιναν ήταν η στιγμή που η μύτη του Angel Face ανοίγει άσχημα. Η προσθετική που έπρεπε να φορέσει ο γνωστός ηθοποιός ήταν τόσο φρικτή που συνεργάτες και μέλη του καστ απέφευγαν να τον βλέπουν στο σετ.

Ο Μπραντ Πιτ και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ πέρασαν 3 μέρες ηχογραφώντας βογκητά για σκηνές σεξ
Ήταν μια από τις ιδέες που έπαιζαν και οι δύο ηθοποιοί πέρασαν πολλές ώρες εξαντλώντας τη δημιουργικότητά τους με το να βογκούν και επιφωνήματα οργασμού. 

 

Πηγή: athensvoice