Burning Man: Σουρεαλιστικές φωτογραφίες από το πιο δυστοπικό φεστιβάλ του κόσμου

  • Σάββατο, 2 Σεπτέμβριος 2017 09:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Τα τελευταία 31 χρόνια, Tο Burning Man εξελίχθηκε από μια φωτιά που άναψαν δύο φίλοι σε ένα άγαλμα στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια διεθνή μέγα εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν σύγχρονοι χίπις και τεχνικοί μάγοι.
Σχεδόν 70.000 λεγόμενοι "Burners"  βρίσκονται  από την προηγούμενη εβδομάδα στην έρημο της Νεβάδα  για την ετήσια συγκέντρωση αντικουλτούρας. Το φεστιβάλ προσφέρει την παρουσίαση σουρεαλιστικών εγκαταστάσεων τέχνης, πάνω από 130 μουσικές εκδηλώσεις, αξιοθέατα διασημοτήτων και εξωπραγματική μόδα.

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να γνωρίσετε τον κόσμο του Burning Man για να καταλάβετε τη μαγεία του. Εν τω μεταξύ, αυτές οι φωτογραφίες του Burning Man 2017 προσφέρουν μια ματιά στο πως είναι να συμμετέχεις σε αυτό. Κάθε χρόνο, μια πόλη υψώνεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου στη Νεβάδα. Οι "Burners" αποκαλούν αυτήν την προσωρινή μητρόπολη "Black Rock City". Το φεστιβάλ σχηματίζεται στην ίδια μορφή κάθε χρόνο σε ένα γιγαντιαίο ημικύκλιο.

Φτάνουν με ιδιωτικό αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή "μεταλλαγμένο όχημα" - ένα  θεματικό αυτοκίνητο.

Ιδρύθηκε το 1986, Το Burning Man γιορτάζει τις έννοιες της αυτο-έκφρασης, της αστικής ευθύνης και της τέχνης. Υπάρχουν 10 βασικές αρχές που εξηγούν την κουλτούρα του φεστιβάλ. Αυτά ποικίλλουν από τη "ριζική περίληψη" - την πεποίθηση ότι οποιοσδήποτε μπορεί να είναι μέρος του Burning Man - στην απαγόρευση των εμπορικών χορηγιών, των συναλλαγών και της διαφήμισης σε χώρους φεστιβάλ.

Κανένα χρήμα δεν αλλάζει  χέρι σε όλη τη διοργάνωση. Αντ´αυτού οι άνθρωποι μπορούν να ανταλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους. 
Αλλά το φεστιβάλ δεν είναι δωρεάν. Τα εισιτήρια το 2017 ξεκίνησαν από $ 425 ανά άτομο.

Οι συμμετέχοντες φέρνουν όλα όσα χρειάζονται, όπως φαγητό, νερό και καταφύγιο.

Το φεστιβάλ είναι επίσης γνωστό για τις αμμοθύελες του. Προστατευτικά Γυαλιά και μπαντάνες μπορούν να βοηθήσουν.

Τα ρούχα είναι προαιρετικά. Αλλά άλλοι φοράνε  θεματικές στολές και κοστούμια . Αν και η μόδα είναι φανταστική, οι συμμετέχοντες ακολουθούν τις τάσεις, συμπεριλαμβανομένων γυαλιά,μαγιό,κέρατα μονόκερου ...και πολύ χρώμα

Το Burning Man είναι προορισμός για την Elite. Περίπου το 79% των συμμετεχόντων το 2016 ήταν λευκοί και το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών τους ξεπέρασε τα 94.000 δολάρια το χρόνο, περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου του νομού.

Οι εγκαταστάσεις τέχνης οργιάζουν όσο ποτέ άλλωτε 

Το φεστιβάλ είναι ένα προσωρινό διάλλειμμα από την κανονική ζωή, μέχρι όλοι να πακετάρουν  στις 4 του  Σεπτέμβρη. Το Black Rock City θα εξαφανιστεί στη συνέχεια,μέχρι το επόμενο έτος.

Πηγή: Bussinessinsider.com