"Όλα αρχίζουν ξανά ..." με τη Μαρία Φαραντούρη και τους αδελφούς Καλογεράκη στο Ηράκλειο

  • Σάββατο, 2 Σεπτέμβριος 2017 09:55
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Μια μοναδική συνύπαρξη της Μαρίας Φαραντούρη με τους ταλανοτύχους Ηρακλειώτες τραγουδοποιούς που ήδη κάνουν σημαντική καριέρα, τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη, θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Με γενικό τίτλο “Όλα αρχίζουν ξανά...” το “ταξίδι” στην ελληνική και ξένη ποιοτική και μελωδική μουσική είναι δεδομένο.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά. βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου και Αναγνωστάκη.

Μαζί της δύο νέοι τραγουδοποιοί, οι αδελφοί Καλογεράκη, οι οποίοι θα τραγουδήσουν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο ´´ Προσωπικό´´, σε ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών (Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί, Πάμπλο Νερούδα, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Μιχάλη Γκανά, Μηνά Δημάκη, κ.ά.) και μαζί με την Μαρία Φαραντούρη τραγούδια δικά τους και μπαλάντες του Bob Dylan και του Leonard Cohen. Αν και μόλις 24 χρονών, οι αδελφοί Καλογεράκη αποδεικνύουν ότι ο ποιητικός λόγος μπορεί να πυροδοτήσει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με φρέσκια ματιά, γόνιμες επιρροές και σεβασμό στη γραφή των σπουδαίων.

 

Συντελεστές:

Μουσική επιμέλεια και πιάνο: Τάκης Φαραζής

Πνευστά: David Lynch

Κοντραμπάσο : Κώστας Κωνσταντίνου

Μπουζούκι :Κώστας Ζαριδάκης