Δουλειά τη νύχτα, σχολείο το πρωί, διάβασμα το απόγευμα - Μάνα και κόρη κατέκτησαν μαζί το όνειρο!

  • Σάββατο, 2 Σεπτέμβριος 2017 09:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Κάποιοι στα 40 τους αισθάνονται κουρασμένοι. Η νοσηλεύτρια από το Γάζι, Μαρία Ζεάκη, δεν το είδε ποτέ έτσι. Απλώς αποφάσισε πως ήταν η ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Σήμερα πλέον εκτός από μάνα, εργαζόμενη και νοικοκυρά είναι και φοιτήτρια δικαιώνοντας πανηγυρικά την επιλογή της.

Της Μαρίας Καλλέργη


Μιλώντας  για την ιστορία της η Μαρία Ζεάκη τονίζει ότι σκέφτηκε να βελτιώσει τη θέση της στη δουλειά της, καθώς εργάζεται στο ΠΑΓΝΗ ως νοσηλεύτρια αλλά από σχολή διετούς φοίτησης. Το πρώτο εμπόδιο ήταν ότι δεν είχε τελειώσει Λύκειο. Έτσι πήγε στο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού, παίρνοντας όλα τα μαθήματα.

Το παράδειγμα για τα παιδιά της αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη γίνεται με την επιτυχία της αλλά κυρίως με την προσπάθεια της η 43χρονη νοσηλεύτρια Μαρία Ζεάκη.


Παράλληλα με το σχολείο είχε να φροντίσει τα παιδιά της, το σπίτι, τη δουλειά. Πήγαινε και στο φροντιστήριο «Κύκλος» τα απογεύματα προκειμένου να τα καταφέρει για στα 43 η  μάθηση αποκτά και ιδιαίτερες δυσκολίες. Η ίδια λέει: «δούλευα νύχτα στο Νοσοκομείο, σχολούσα, πήγαινα το πρωί τα παιδιά μου στο σχολείο και συνέχιζα για το ΕΠΑΛ στην Αλικαρνασό. Ωστόσο αρρώστησα κιόλας. Ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα μου έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση».

Μαζί με τη μητέρα της διάβαζε η Έρρικα Σταυρουλάκη μαθηματικά και έκθεση. Και τα κατάφεραν κι οι δύο περίφημα αφού είναι στις επιτυχούσες των Πανελλαδικών.

Η Μαρία Ζεάκη δεν τα κατάφερε μόνη της. Τα κατάφερε μαζί με την κόρη της, την Έρρικα  που κι αυτή θα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο ΤΕΙ Κοζάνης . Όπως θα πει η Μαρία : «διαβάζαμε μαζί τα κοινά μας μαθήματα, την έκθεση και τα μαθηματικά. Είμαστε πολύ χαρούμενες που τα καταφέραμε. Αλλά σημαντική ήταν η βοήθεια του γιου μου Κωνσταντίνου στην προσπάθεια μας».
Ο Κωνσταντίνος, που πήγαινε στο ίδιο φροντιστήριο με τη μάνα και την αδερφή του,  δεν έχει δώσει ακόμα εξετάσεις αλλά θα έπεται η σειρά του. Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι όταν έρθει η ώρα θα τα καταφέρει. Άλλωστε έχει δύο φωτεινά παραδείγματα να τον καθοδηγούν. 



Ένα βήμα πιο πίσω από τη μητέρα και την αδελφή του βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης αλλά σίγουρα θα τις ακολουθήσει στην επιτυχία όταν έρθει η ώρα.

1 Σχόλια