Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση του στήθους χωρίς νυστέρι

Η χαλάρωση του στήθους είναι ένα πολύ συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όσο περνούν τα χρόνια, ιδιαίτερα αν κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν θηλάσει ή έχασαν απότομα πολλά κιλά.

Ο ιστός του στήθους είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στη χαλάρωση, όμως με μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες είναι δυνατό μια γυναίκα να ανακτήσει τη σφριγηλότητα του δέρματός της και, μαζί μ’ αυτή, την αυτοπεποίθησή της.

- Διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος και επομένως προωθεί τη χαλάρωση ή την κάνει πιο εμφανή.

- Επαρκής υποστήριξη

Αν και το σουτιέν δεν μπορεί να αποτρέψει τη χαλάρωση, μπορεί να βοηθήσει ώστε το στήθος να «αντιστέκεται» στη βαρύτητα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου σουτιέν για τις γυναίκες που γυμνάζονται –κυρίως αν έχουν μεγάλο στήθος– ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολικές κινήσεις που συμβάλλουν στη φθορά του ιστού του μαστού και κατ’ επέκταση στη χαλάρωση.

- Ασκήσεις με βάρη

Η συστηματική εκγύμναση των θωρακικών μυών μπορεί να βοηθήσει ώστε το στήθος να φαίνεται πιο στητό.

- Απώλεια βάρους

Οι γυναίκες με πολλά περιττά κιλά εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης σε μικρότερη ηλικία. Για να μην επηρεάσει την όψη του στήθους, η απώλεια βάρους πρέπει να είναι σταδιακή και όχι απότομη.

- Σωστή διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την όψη του δέρματος και να καθυστερήσει τη χαλάρωση. Επίσης, απαιτείται επαρκής ενυδάτωση –κυρίως με νερό– ώστε να διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος.

- Κρέμες και λοσιόν

Καλλυντικά προϊόντα που δρουν ενάντια στη γήρανση και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος είναι αποτελεσματικά και ενάντια στη χαλάρωση του στήθους. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν η εφαρμογή τους γίνεται προληπτικά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης.

Πηγή: Medical News Today