Το στέκι των μαθητικών μας χρόνων χθες σέρβιρε τον τελευταίο του καφέ

  • Παρασκευή, 1 Σεπτέμβριος 2017 17:34
  • Ελίνα Λαγουδάκη
  • Κρήτη

Λίγο πολύ, όλοι είχαμε βρει καταφύγιο κάποια στιγμή εκεί μέσα. 

 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

 

Ο πρώτος καφές, οι κοπάνες, οι πρώτοι έρωτες, τα πρώτα ραντεβού, στιγμές γεμάτες γέλιο, ανεμελιά και όνειρα. Για όσου περάσαμε από το Quick & Fresh και μετέπειτα Refresh, αυτά μας έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που περνάμε από εκεί. Τα τραπέζια του παταριού είχαν φιλοξενήσει αμέτρητες συζητήσεις σχολικού ή όχι περιεχομένου. Εκεί μάθαμε να ονειρευόμαστε και εκεί γράψαμε τα ονόματα μας στον τοίχο με την συγκατάθεση του Χρήστου. Δεν τα έσβηνε εκτός αν δεν υπήρχε χώρος για νέα. 

Ένα μαγαζί, κέντρο αναφοράς και συνάντησης για τους Ρεθυμνιώτες και ειδικότερα για τους μαθητές, χθες σέρβιρε τον τελευταίο καφέ. Από το 1992 μέχρι σήμερα, είχε γίνει ένα κομμάτι της καθημερινότητας των Ρεθυμνιωτών. 

Ο Χρήστος, που ήταν τα τελευταία 18 χρόνια το πρόσωπο του μαγαζιού, αποχαιρέτισε τους πελάτες - φίλους με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 
 

Φιλες και φιλοι Σας ενημερωνω οτι την Πεμπτη 31 Αυγουστου το καταστημα Quick&Fresh. Refresh σταματαει την λειτουργια του. Υστερα απο 18 χρονια στα χερια τα δικα μου & με την βοηθεια των υπαλληλων μου . Η τωρινη αποφαση δεν ηταν ευκολη Ζουμε ολοι μια μεγαλη επιθεση στην κοινωνια μας, ειδικοτερα ο κλαδος των μικρων επαγγελματιων οδηγειται μεθοδικα σε αφανισμο. Η υπερφορολογηση η ανελεητη αφαιμαξη των πελατων εχει συνεπειες ολεθριες. Θελω να ευχαριστησω ΠΟΛΥ τους συμπολιτες μου που ολα αυτα τα χρονια στηριξαν την επαγγελματικη μου δραστηριοτητα. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ. Αναπτυξαμε ολα αυτα τα χρονια μια φιλικη σχεση και αυτο ειναι ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ για εμενα. Θελω να ευχαριστησω ολους τους συνεργατες μου εσωτερικους και διανομεις που παντα εδιναν τον καλυτερο τους εαυτο,με συνεπεια και προσοχη για την εξυπηρετηση των συμπολιτων μας… Χωρις την εργασια τους φυσικα δεν θα ειχαμε την διαδρομη που νομιζω εκτιμηθηκε ολα αυτα τα χρονια. Προχωραμε με το κεφαλι ψηλα με μανικια παντα ανασκουμπωμενα στην βιοπαλη. Με αξιοπρεπεια που δεν διαπραγματευομαστε με αξιες που δεν βαζουμε σε διαδικασια εκπτωσεων. Το βραδυ της Πεμπτης 31 Αυγουστου, θα χαρω πολυ να περασετε απο το ΚΟΥΙΚ να πουμε μια καλησπερα και να πιουμε μια ρακη. Δεν θα ειναι αποχαιρετισμος. Ένας κυκλος κλεινει, ας τον κλεισουμε με την αισιοδοξια με την δυναμη της αλληλεγγυης με το χαμογελο που ποτε δεν πρεπει να χασουμε. Σας ευχαριστω και παλι!! Για όλα….
Μανιατάκης Χρήστος

 

Σίγουρα μετά από χρόνια, θα περνάμε από το μαγαζί αυτό και θα θυμόμαστε όσα ζήσαμε με χαμόγελο. Ευχαριστούμε Χρήστο που μας άντεξες στα πιο δύσκολα εφηβικά μας χρόνια!! 

Ελίνα Λαγουδάκη

Φοιτήτρια πληροφορικής και απόφοιτη σχολής δημιουργικής γραφής. Μήπως και μέσα από το γράψιμο καταφέρω να καταλάβω τον κόσμο και τους ανθρώπους.