Γιατί όλοι στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης θα φορούν μπλε κορδέλα

Αυτή τη φορά, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, δε θα καθορίσει απλώς τις τάσεις για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, αλλά θα στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. 

 Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Νέα Υόρκη θα γίνει για μια εβδομάδα το κέντρο που θα χτυπά η καρδιά της μόδας (όχι ότι δεν είναι ήδη βέβαια), αφού τότε θα λάβει χώρα η Εβδομάδα Μόδας για τη σεζόν Άνοιξη 2018.  

Από τον Tom Ford και τον Marc Jacobs μέχρι τη Victoria Beckham και τον Ralph Lauren, οι σχεδιαστές θα δείξουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

Μοντέλα, fashion editors, στυλίστες, επιδραστικοί άνθρωποι του χώρου, fashion bloggers και instagram influencers θα δώσουν το παρόν στη μεγάλη γιορτή της μόδας και της υψηλής ραπτικής, φορώντας μια μπλε κορδέλα. 

Αυτό θα είναι το σήμα κατατεθέν μιας σιωπηλής διαμαρτυρίας ενάντια στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση (με άλλα λόγια, την κυβέρνηση του Τραμπ) και τα διατάγματα του Προέδρου Τραμπ που αφορούν από την απαγόρευση της εισόδου των μεταναστών από 7 μουσουλμανικές χώρες μέχρι την παρέμβαση στο δικαίωμα των γυναικών να κάνουν έκτρωση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε, στην προηγούμενη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όλοι φορούσαν ροζ καρφίτσες για να δείξουν την συμπαράσταση τους στον οργανισμό Planned Parenthood, που ενημερώνει τις γυναίκες για θέματα άμβλωσης (και του οποίου τη χρηματοδότηση έπαυσε ο Τραμπ). 

Επιπλέον, στα βραβεία SAG που πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα, οι διάσημοι που παρευρέθηκαν έδειξαν την εναντίωση τους στην απαγόρευση της εισόδου των μεταναστών γράφοντας τη φράση «Let Them In» («Αφήστε τους να μπουν») πάνω τους ή χρησιμοποιώντας ως μέσο το δημόσιο λόγο τους για να δηλώσουν τη μη σύμφωνη στάση τους απέναντι στον Τραμπ.

Αυτή τη φορά, η Επιτροπή Σχεδιαστών της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America) θα μοιράζει μπλε κορδέλες για όσους θέλουν να τις φορέσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον οργανισμό American Civil Liberties Union,που μάχεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή, να παλέψουμε και να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας που είναι σε κρίσιμη θέση», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής,Steven Kolb.

Για να δούμε λοιπόν. 

bovary.gr

Αφηστε καποιο σχολιο