Μύθοι ομορφιάς που δυστυχώς πιστεύουν ακόμα οι γυναίκες πιστεύουν οι γυναίκες

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ψεμάτων που απλώς θέλουμε να τα πιστέψουμε. Ξέρουμε πού καταλήγουν, ξέρουμε ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, ξέρουμε ότι πετάμε τα λεφτά μας (κυριολεκτικά, όμως), αλλά απλώς έχουμε την ανάγκη να τα πιστέψουμε. Μετά από έναν χειμώνα πραγματικής «κακοποίησης» στη δουλειά και στο σπίτι, μοιάζει τόσο παρήγορο να πιστέψεις ότι αυτό το καλοκαίρι θα αρκέσουν 2-3 προϊόντα και 3-4 γιατροσόφια ή συμβουλές, για να γίνεις... κάποια άλλη, (τουλάχιστον).

Όμως, δεν είναι έτσι. Και κάθε φορά, κάνουμε τα ίδια λάθη, με τα ίδια προϊόντα ή τα ίδια τρικ και τελικώς μηδέν εις στο πηλίκο, εις την τσέπη και εις την πληγωμένη αυτοπεποίθηση μας. Ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά:  

1. Μάσκαρα
Δεν υπάρχει μάσκαρα που κάνει κάτι διαφορετικό απ´ ό,τι οι υπόλοιπες χίλιες που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι όλες καλές, όλες κάνουν τη δουλειά τους, καμία δεν κάνει θαύματα. Άπαξ και γίνει αυτό κατανοητό, θα προκύψει και η σχετική οικονομία. Ένα προϊόν είναι αρκετό. Και μία μικρή έρευνα για το βουρτσάκι που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δικών μας βλεφαρίδων είναι αρκετή. Όλα τα άλλα είναι υποσχέσεις και προϊόν επεξεργασίας εικόνας που μας κάνει να θαυμάζουμε το αποτέλεσμα σε περιοδικά και τηλεόραση και μέχρι εκεί. Άρα, όχι άλλες μάσκαρα.  

2. Θαυματουργές κρέμες (και οροί)
Ναι, κάποιες μπορεί να έχουν ένα αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την απαλότητα της επιδερμίδας, τελεία. Δεν υπάρχει προϊόν -και δη που η τιμή του φτάνει στον ύψιστο- που να αφαιρεί μαγικά τα κιλά, την κοιλιά, τα μπρατσάκια, την κυτταρίτιδα. Γι´ αυτό και πολύ έξυπνα όλα τα προϊόντα του είδους αναγράφουν στη συσκευασία ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται, όταν η κρέμα -η όποια κρέμα- συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή και κάποια μορφή άσκησης. Δυστυχώς, για όλες μας καμιά κρέμα δεν εξαφανίζει τα κιλά, ενώ κοιμόμαστε. Όλα σ´ αυτή τη ζωή μας θέλουν όρθιες, ξύπνιες και σε δράση. Οπότε...   

3. Μαγικά νερά, λίφτινγκ χωρίς νυστέρι και άλλα παρόμοια
Οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες, ό,τι ταλαιπωρεί το πρόσωπο μας επίσης δεν εξαφανίζεται μαγικά με κάποιο πανάκριβο προϊόν. Αυτό λειτουργεί βοηθητικά: αν κοιμόμαστε καλά, τρώμε σωστά, φροντίζουμε τον εαυτό μας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο. 4.6.2017 Φαίδρα, ποιες είναι οι τάσεις στα νύχια το φετινό καλοκαίρι;  

4. Σουτιέν (που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και το μέγεθος)
Εξαιρετική σκέψη, καλή η θεωρία, η εφαρμογή και η πράξη έχουν ένα ζήτημα. Όσο καλή κι αν είναι η εφαρμογή, το τέλος της μέρας λέει την αλήθεια. Και για πόσες μέρες μπορεί να κυκλοφορεί κάποια με ένα ψέμα κατάστηθα; Ας μην αρχίσουμε εδώ τις περί αποδοχής του σώματος μας κουβέντες, ας πούμε, απλώς, ότι για μια μέρα, για μια νύχτα, για μια ιδιαίτερη περίσταση είναι μια χαρά, αλλά μέχρι εκεί. Μετά κάπως θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, η οποία είναι μια χαρά! Γιατί να την κρύβουμε;  

5. Το σούπερ βερνίκι - το ανίκητο
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αν έχετε παιδιά, κάνετε δουλειές του σπιτιού, κυνηγάτε τον σκύλο στον κήπο και το πληκτρολόγιο είναι προέκταση της ύπαρξης σας, ειλικρινά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ειδικά, αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε εκείνες τις τρομερές λύσεις που ακούν στον κάπως ανατριχιαστικό όρο "χτιστά νύχια", το μανόν θα είναι πάντα κάτι που δεν θα φτουράει στα πολύτιμα χέρια σας.   

6. Προϊόντα που μακραίνουν τα μαλλιά
Tι ιστορία κι αυτή. Υπό κανονικές συνθήκες τα μαλλιά μας μεγαλώνουν 1,25 εκ. τον μήνα, ανάλογα πάντα με την κατάσταση του οργανισμού μας και το πλήρες της διατροφής μας. Ναι, κάποιες βιταμίνες βοηθούν την ενίσχυση της κερατίνης σε νύχια και μαλλιά, αλλά προϊόν -και μάλιστα "τσιμπημένο" από άποψη τιμής- που να μας μεταμορφώνει σε Ραπουνζέλ, δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει. Η καλή διατροφή και οι απαραίτητες βιταμίνες αρκούν. Ίσως και ένα τακτικό κούρεμα. Και πάλι ισχύει, ό,τι και για την πρώτη περίπτωση: θαύματα δεν γίνονται, γίνονται, όμως, μικροανατροπές σε όσα πιστεύουμε και μπορούν να σώσουν την τσέπη μας.

 

Πηγή: lifo.gr

Αφηστε καποιο σχολιο